Moje sladké tajemství

Ženy se hádají jinak, než muži!

Muži a ženy jinak přemýšlí, jinak se vyjadřují a v mnoha situacích reagují odlišně. Na rozdíl od mužů ženy lpí na detailech a k cíli míří oklikou.

Důraz na detaily

Muž se ptá: „Proč je tady nepořádek?“ Žena se ptá: „Proč jsou ponožky na zemi a drobky v posteli?“ Zatímco ženy řeší drobnosti, muži vidí nejprve celý obraz a teprve pak detaily. Když mu vyčtete víc věcí, bude zmatený a naštvaný. Lepší je říct: „Mám pocit, že se mi dostatečně nevěnuješ.“

Říct to přímo

Muž říká: „Dneska se chci dívat na tenis.“ Žena říká: „Proč nezajdeme na večeři? Už mě nemáš rád?“ Ženy mluví rády v náznacích, muži vyjadřují námitky přímo.

Ikdyž jste zvyklá skrývát odmítnutí za nejrůznější výmluvy, v řeči vašeho partnera nemusíte číst mezi řádky. Nic tam totiž není.

Co slyšíme

Žena slyší: „Jsi prostě taková a maková.“ Muž slyší: „Věc se má takhle. “ Muži naslouchají proto, aby získali fakta a informace. Ženy proto, aby navázaly kontakt a emoce. Z tónu hlasu si často odvodíme, že jsme někomu nesympatické. Tohle ale muži neřeší!

Mluvit, nebo nemluvit

Žena říká: „To ti nestojímani za odpověď?“ Muž říká: „Nad tím se musím vážně zamyslet.

“ V hádce potřebují muži čas, aby se orientovali a musí si promyslet všechna pro a proti. Když se mají zorientovat ženy, potřebují se s problémem svěřit a přemýšlet nahlas..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden