Staré dobré časy

Ženy ze mě udělaly sexuální mašinu

Milostný život hollywoodského milovníka ovlivnila chůva

Říkalo se o něm, že byl největším hollywoodským milovníkem všech dob. Nemůžeme říct sukničkářem, protože krasavec Marlon Brando až zase tak moc nerozlišoval, zda se v posteli ocitl s ženami, či s muži.

Když se z něj pokoušeli novináři vytáhnout obyčejné lidské moudro, dlouze se zamyslel. „Měl jsem všechno, po čem jsem toužil. Alkohol, slávu, sex. Ale nic z toho nemělo smysl.“ Kdepak, jedna z největších hvězd Hollywoodu prostě na intelektuální řeči moc nebyla.

Chtěl být vojákem, nebo knězem

Ale co vysněná povolání? Budete se možná divit, ale i zmínku o nich v jeho autorizovaných životopisech najdete. Byla dvě. Na jedné straně toužil po frčkách a kariéře vojáka z povolání. Kdyby to nedopadlo, pak si v dětských snech oblékal sutanu a kázal lidem.

Vychovávala ho ulice

Nakonec dopadlo všechno jinak. Z armádní školy ho po pár měsících vyhodili. A na té církevní neměli o malého grázlíka zájem. Vždyť i nejotrlejší pedagogové ze „základky“ mu předpovídali, že nejspíš skončí v kriminále. Rodiče, oba alkoholici, nejevili o své potomky zájem. A Marlona tak vychovávala ulice.

Půl roku kopáčem

Jen chvíli to vypadalo, že se bude nakonec živit rukama. To když půl roku pracoval jako kopáč u firmy, která pokládala drenážní trubky. Jenže usoudil, že takovou dřinu nemá zapotřebí. A odjel do New Yorku za staršími sestrami, které se tam živily hraním divadla. Debutoval až ve dvaceti letech. Jenže pak vzala jeho kariéra zázračný obrat.

Obyčejné Američanky nechtěl

Stačilo pár let a Amerika mu doslova ležela u nohou. Doslova to pak platilo pro bílé Američanky, které by za milostný románek s pohledným, dobře stavěným mladíkem, daly svou duši. Jenže zrovna od nich to Marlon nechtěl. Celý život si totiž potrpěl na exotické milenky.

V noci si hrál s jejími ňadry

Prý za to mohla Emri. Tenkrát osmnáctiletá chůva s dánsko-indonéskými kořeny, která se o Marlona starala, když byl malý. „Pořád jsme si spolu hráli a v noci jsme dokonce spali v jedné posteli. Nazí.“ Prý si rád hrál s jejími ňadry, když usnula. Věřili byste, že tak vypadají vzpomínky tehdy čtyřletého kluka?

První manželky a děti

Bylo mu sedm let, když od rodiny a Marlona odešla. A on ji podle svých slov celý život hledal. S první manželkou, indickou herečkou Annou Kashfi (1934 – 2015), vydržel pouhé dva roky a měl syna Christiana. Mexickou herečku Movitu Casteneda (1916 – 2015) si vzal pro změnu jen proto, aby legitimizoval jejich společného potomka.

O šestnácti potomcích prý ví

Při natáčení filmu Vzpoura na lodi Bounty se zase zamiloval do o 17 let mladší kolegyně Tahiťanky Tarity Periipaia (*1941). Adoptoval její dvě děti a pak jim společně přidali další dva sourozence. Na otázku, kolik má vlastně dětí, odpovídal, že šestnáct. Ale hned dodával, že možná o dalších vůbec neví.

Dostal i božskou Marilyn

Nakonec se dostalo i na několik desítek „neexotických“ milenek. A obvykle se nejednalo o pouhé „nounejmy“. S Marlonem v posteli skončily i takové krásky, jako byly Marilyn Monroe (1926 – 1962), Jackie Kennedy (1929 – 1994), Marlene Dietrich (1901 – 1992) či Grace Kelly (1929 – 1982).

Okouzlující Liz Taylor (1932 – 2011) si nepřipustil k tělu, protože podle něj měla malý zadek. A krásná Sophia Loren (*1934) zase dech jako dinosaurus.

Překvapení z onoho světa

Opravdové překvapení čekalo pro mnohé až po hercově smrti. Na premiéře filmu Poslouchej mě, Marlone, který je koláží audio i videonahrávek z jeho soukromého archivu.

„Ženy ze mě udělaly sexuální mašinu. Byly dny, kdy jedny odcházely oknem a druhé už zatím vstupovaly do dveří.“  No to to v tom Brandově nebi, odkud sena chvíli vrátil, ale musí vypadat.

Napsal scénář vlastního pohřbu

Kromě bohatého intimního života měl Marlon Brando i poněkud svérázný smysl pro humor. Dávno před svou smrtí například vyhotovil detailní scénář svého vlastního pohřbu. Co jste o populárním herci ještě nevěděli?


  • Vita Corleona v Kmotrovi měl původně hrát Frank Sinatra. Jenže režisér Francis Ford Coppola trval na Brandovi.

  • Na oplátku chtěl, aby si Marlon vycpával ústa vatou. Chtěl totiž, aby Don Corleona vypadal jako buldok.

  • Jako mladý netoužil Brando jen po ženách, ale také po vědomostech. Knihovna v jeho bytě v New Yorku tehdy obsahovala přes 4000 svazků z politiky, psychologie, přírodovědy...

  • Plynně mluvil španělsky, francouzsky a díky třetí manželce i tahitským dialektem.

  • Ve svém pohřebním scénáři svěřil hlavní roli Jacku Nicholsonovi. Přál si, aby vedl průvod pozůstalých.

  • V poslední vůli zase vyjádřil přání, aby byl po smrti zpopelněn a jeho popel byl následně rozprášen na soukromém korálovém ostrově Tetiaroa, jehož byl vlastníkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden