Moje sladké tajemství

Zhubněte pomocí chilli

Po konzumaci chilli se aktivuje hormon štěstí.

V české kuchyni se s chilli papričkami příliš nesetkáme, i ony si však už hledají cestu do našich domácností. Pokud si ostrou chuť jednou zamilujete, není cesty zpět.

Chilli paprička umí vytvořit z nudného jídla naprosto famózní pokrm a nemusí vám nutně hned slzet oči. Jsou skvělé pro spalování a vážně díky nim můžete zhubnout.

Pomáhají totiž při tvorbě žaludečních šťáv, zlepšují metabolismus a podporují prokrvení všech tkání. Indiáni ho dříve používali ke snížení horečky. Zlepšuje také hladinu cholesterolu, detoxikuje střeva a snižuje množství inzulinu.

Jak si na pálivé zvyknout?

Ne každý je zvyklý na ostrá jídla, začínat tedy můžete postupně. Když si chilli budete dopřávat pravidelně, bude vás časem pálit méně.

Pálení totiž dráždí sliznice a receptory, které chilli aktivuje, časem se opotřebují.

A víte, že po konzumaci ostrého jídla se pálivý vjem změní na slastný pocit? Aktivuje totiž hormony štěstí.

Zábal proti celulitidě

Hubnutí můžete podpořit nejen vnitřně, ale i zvenčí. Papričky obsahují kapsaicin, který je skvělý pro prokrvení pokožky. Je proto vhodný na zábal s obsahem chilli, který skvěle pomáhá při boji s celulitidou, podporuje látkovou výměnu a odbourává podkožní tuk.

Vazelínu nebo kokosový olej smíchejte s chilli, vzniklou směs naneste na problémové partie a zabalte do potravinářské fólie. Nechte působit půl hodiny a poté smyjte pod tekoucí vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden