Můj čas na kafíčko

Zhubněte pomocí správných potravin

Říká se, že ve dvou se to lépe táhne. A to platí i při hubnutí. Vědci totiž přišli na to, že díky spojení dvou až tří „spalovačů tuků“ se dá zhubnout rychleji a efektivněji, a hlavně vyhnout se jo-jo efektu.

Zní to slibně, a tak nezbývá než vše vyzkoušet. Připravili jsme si pro vás pár odtučňovacích dvojic, které byste měla zařadit do svého jídelníčku. Jsou chutné, zdravé a rozhodně po nich nepřiberete. Nezapomeňte je ale občas prostřídat.

Podpoří nejen vaše trávení, ale i imunitu. Uvidíte, že se po pár dnech budete cítit svěží a plná energie. Nezapomínejte i na ostatní potraviny, důležitý je bohatý a pestrý jídelníček, který vašemu organismu jenom prospěje.

Ovesné vločky + arašídové máslo

Všichni vědí, že ovesné vločky jsou zdravé, a nikoho nepřekvapí, že obsahují velké množství minerálů, vlákniny a antioxidantů. Jako bonus mají i vlákninu betaglukan, která navozuje pocit sytosti, takže se nebudete přejídat.

Důležité je ale jíst je v přírodní variantě, takže se vyhněte těm slazeným či pečeným. Ztrácejí tak svůj účinek. Arašídové máslo je hustý krém z arašídových ořechů. Možná vás překvapí, že tahle dobrota je z 25 % plná pro nás tak důležitých bílkovin. Navíc v ní najdete i zdravé tuky.

Zelené olivy + rajčata

O těchto potravinách netřeba dlouze diskutovat. Kombinace je výborná a dobře se připravuje. Stačí z ní vytvořit lehký salát, a máte hotovo. Pozor ale na olivy v nálevech či plněné olivy. Obsahují totiž hodně soli.

Ananas + limetka

Ananas je sladký, chutný a nízkokalorický. Limetka obsahuje kyselinu citronovou, která pomáhá spalovat tělesný tuk.

Špenát + jahody

Špenát je znám pro svůj domnělý obsah železa. Ačkoli ho neobsahuje mnoho, tělu dodáte draslík a vitamin K. Abyste si dopřála dostatek železa a špenát využila naplno, zkombinujte jeho listy v různých salátech s čerstvými jahodami.

Vejce + avokádo

U vajíček je přínosný obsah bílkovin, které tělo potřebuje ke svému fungování. Navíc jde o zaručený zdroj energie. Nejdietnější příprava vajec je natvrdo. Avokádo zase napomáhá spalovat tuky. Pokud jako přílohu zvolíte celozrnné pečivo, máte hned hodnotné a zároveň dietní jídlo.

Kombinovat potraviny se jednoduše naučíte i sama. Nebojte se experimentovat!

Další skvělou kombinací je tuňák a zázvor. Tento zázračný „kořen“ totiž urychluje vyprazdňování žaludku a blokuje zánětlivé procesy. Tuňák obsahuje omega-3 mastné kyseliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden