Můj kousek štěstí

Zhubněte s jablečným octem

Tento druh octu je velmi podivuhodná potravina, kterou byste měla ve svém jídelníčku mít, i když zrovna nehubnete. Co jablečný ocet obsahuje? Zejména kyselinu octovou, která mu dodává typickou kyselou chuť a octový nádech.

Dále je zde vysoký obsah jablečného pektinu a vitamínů skupiny B, biotin, který má vliv na lepší kvalitu vlasů, a dále třeba draslík, železo, fosfor či vápník. Jeho účinky tedy nejen urychlují metabolismus, čistí organismus a odstraňuje škodlivé látky, takže se ve výsledku můžete dočkat nejen rychlejšího úbytku na váze, ale také zlepší imunity a bojují i proti nachlazení.

Obsah vitamínů má zase vliv i na vyčištění pokožky. Odborníci se navíc shodují, že může pomoci stimulovat kardiovaskulární oběh a napomoci detoxu jater. Správné dávkování je klíč Existuje několik způsobů, jak konzumovat jablečný ocet.

První variantou je vypít jednu polévkovou lžíci jablečného octa rozmíchanou ve sklenici vody. Ne každý však snese silnou chuť jablečného octa, proto si ho můžete například osladit medem. Nápoj se doporučuje pít ráno, na lačno a poté počkat půl hodiny, než se nasnídáte.

Tento způsob by měl zmírnit váš pocit hladu po celý den. Pokud vám konzumace jablečného octa nevoní a při představě pití vody s octem se vám také nedělá nejlépe, nebojte se, existují i jiné alternativy.

V lékárně pořídíte tobolky či lisované tabletky s obsahem octa. Z jeho chuti tedy nepocítíte nic, ale vaše tělo pocítí blahodárné účinky!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden