Moje sladké tajemství

Živáňská pečeně z krkovice

Suroviny:

2–3 kg krkovice

3 pikantní klobásy (paprikové)

sůl

čerstvě mletý pepř

2 červené papriky

2 žluté papriky

3 cibule

pečené brambory nebo chléb k podávání

Marináda:

4 polévkové lžíce dijonské hořčice

4 polévkové lžíce kečupu

5 stroužků česneku

Postup:

Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, velmi jemně a opatrně je naklepejte, osolte a opepřete. Klobásky překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.

Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř.

Přísady na marinádu smíchejte a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte. Zabalte do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách špízy otáčejte. Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout. Pak alobal roztrhněte a špízy podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden