Můj čas na kafíčko

Život jí hází klacky pod nohy a ona to nezvládá

Herečka Tereza Brodská (50) si prochází těžkým obdobím. Co se jí stalo? Tereza je psychicky zničená ze zdravotního stavu její matky Jany Brejchové (79). Přitom ještě při oslavě svých kulatých narozenin se vyloženě radovala ze života.

Dostala totiž dárek v podobě hlavní role v připravovaném filmu, na kterou se velmi těšila. Ve své roli měla odhalit víc, než bývá zvykem, a tak na sobě tvrdě začala makat. Děj se měl motat okolo plavání, proto velkou část natáčení měla strávit v plavkách.

Cvičila a snažila se, aby byla v co nejlepší kondici. Pravidelně na sobě dřela v posilovně, aby měla postavu jako dřív. Přípravě dávala úplně všechno, nehledě na to, že byla ochotná se v padesáti svléknout před kamerou! Na to by si moc hereček v jejím věku netrouflo. Jenže plány se zhatily, veškerá dřina přišla na zmar a film se nenatočil!

Už spolu nemluví?

Sice je hodně zklamaná, ale pořád to není nic ve srovnání s vážnými zdravotními problémy její maminky Jany Brejchové. Ta má už dlouho velmi vážný neurologický nález a je připoutána na lůžko. Nemůže se ani zvednout, proto potřebuje neustálou péči 24 hodin denně. V poslední době se s ní však Tereza skoro nevídá. Proč? Patrně kvůli tomu, že Brejchová si to prý moc často nepřeje. Dlouhodobě nemocná Jana možná cítí, že se blíží její konec, a nechce, aby ji dcera tak viděla. Když za ní Tereza přijde, tak je u ní sotva pár minut a herečce už se chce spát a je hodně unavená. Odmítá se vidět s kýmkoliv ze svých dávných přátel, kteří by ji přitom tak rádi viděli. Na to, že nemůže Brejchovou navštívit, si stěžoval i zesnulý režisér Václav Vorlíček (†88). Špatná nálada, která ve slavné rodině panuje už pár let, je ovlivněna i dalšími okolnostmi.

Proč se tak trápí?

Na Terezu doléhá nejen stav její matky, ale také to, že se jí nedaří v práci. Trápí se, že o ni jako o herečku už není zájem. A stejně jako její matka se i ona ocitá na pokraji sil. Skoro to vypadá, že jediným jejím potěšením je malý kříženec čivavy Konrád a také její neodmyslitelné cigarety.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden