Můj čas na kafíčko

Život malému chlapci zachránila záhadná bytost!

Zděsila se, když spatřila u otevřeného poklopu od studny dětskou botičku!

Nebezpečnou situaci vyřešila tajemná dobrá síla.

Tento příběh mi před časem vyprávěla moje kamarádka Alena. Nemám důvod jí nevěřit, že se vše odehrálo skutečně tak, jak líčila.

Nemohla ho najít!

Alena žila na venkově ve velké vile, společně s dcerou a její rodinou. Ta zahrnovala i dvě roztomilé děti: šestiletou Helenku a tříletého Tomáška. Zatímco Helenka byla hodně klidné dítě, Tomášek byl nezbeda a věčně se o něho museli všichni bát.

Jednoho dne odjeli mladí s dcerkou na nákupy a Alena hlídala vnuka. Nebylo to pro ni snadné, protože chlapeček byl hodně pohyblivý, zatímco kamarádka měla nemocné koleno a tak její pohybové možnosti byly ztížené.

Vyděsila se, když najednou Tomáška nikde neviděla. Už se párkrát předtím stalo, že se někam schoval, ale nyní ho opravdu nemohla najít. Zmocňovala se jí panika a měla velký strach, že se stalo něco špatného.

Potom zažila přímo šok  dětskou botičku, která patřila vnoučkovi, uviděla na vedlejší zahradě u otevřeného poklopu od studny. Ten dům vedle byl delší dobu neobývaný a byl tam nepořádek. Tomáškovi se tam nějak podařilo proklouznout a do studny spadl.

Ví to jen ona a vnuk

K smrti vyděšená Alena ani nevěděla, jak se dostala ke studni. Když nahlédla dovnitř, spatřila Tomáška, jak je ve vodě, ale nějaká síla ho drží nad hladinou. Nevypadal vůbec vyděšeně. Alena na pár vteřin uviděla tajemnou bytost, která svojí rukou dítě nadzvedávala.

To už přijížděli zpátky mladí. Zeť, jakmile pochopil, co se děje, běžel pro žebřík a Tomáška se podařilo zachránit. Přežil to všechno bez úhony a potom vyprávěl, že mu tam pomáhala nějaká paní. Jeho rodiče, když se vzpamatovali ze šoku, mu samozřejmě nevěřili.

Alena jim sama nic říkat nechtěla, už tak cítila výčitky za to, že jí vnuk utekl. To, co viděla na vlastní oči, se ale shodovalo s Tomáškovým líčením. Jaká dobrá síla to byla, však dodnes netuší.

Lucie S. (61), Prostějov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden