Moje šťastná hvězda

Život se skvělým hercem byl těžký, ale i krásný zároveň

Moje šťastná hvězda

Jako typický Moravák se cítil být zodpovědný za celou rodinu a neustále podporoval svou milovanou maminku. Vzorným manželem ale zrovna nebyl.

Legendární Vladimír Menšík (†58) po celý život rozdával radost. Zbožňovali jsme jeho smích i historky, které sypal z rukávu. A co teprve jeho herecké výkony, ty byly doslova famózní.

Nelze popsat jednou větou, co pro českou kulturu znamenal Vladimír Menšík (†58). Vždyť se dlouhá léta bez něj neobešla téměř žádná televizní komedie ani silvestrovská estráda.

Miloval publikum

Vladimír Menšík miloval smích publika, a přestože se nedožil dlouhého věku, zanechal v našich srdcích hlubokou stopu. Snad to bylo tím, že se vždy choval jako jeden z nás, že neměl žádné hvězdné manýry a že si vážil každého potlesku.

Narodil se do velké rodiny

Vladimír se narodil 9. října 1929 v moravských Ivančicích a vyrůstal se spoustou bratranců a sestřenic, kamarádů a kamarádek, jak bylo tehdy naprosto běžné. Každý den pro něj znamenal napínavé dobrodružství, a i když nikdy neměl moc hraček a nejezdil na výlety, žil bohatým životem.

„Kulturu jsme si museli vyrábět sami,“ vyprávěl později Menšík a dodával, že každou sobotu večer se všichni

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden