Můj kousek štěstí

Život zapřisáhlého starého mládence vyměnil za lásku

Můj kousek štěstí

Váženému režisérovi řekla odvážná začínající novinářka pěkně od plic, co si něm myslí, ale tím si získala jeho srdce.

Čtyřicetiletý věkový rozdíl vzniku osudového vztahu nezabránil. Svéhlavá kráska oscarového režiséra uchvátila, stala se jeho milovanou ženou a manželské štěstí jim vydrželo šestnáct let.

Hned svým prvním celovečerním filmem ohromil Jiří Menzel (†82) celý svět. Nebylo pochyb, že od začínajícího režiséra lze očekávat velké věci. A skutečně, do divadelní a filmové tvorby se v následujících letech zapsal nesmazatelně, a to nejen jako režisér, ale také coby herec i scenárista.

Narodil se v Praze v roce 1938 jako syn známého spisovatele Josefa Menzela (†73), mezi jehož nejznámější díla patří dětské knížky, v nichž vystupovala tehdy populární postava Míši Kuličky. Maminka byla švadlena.

Zlatý úspěch

Už jako dítě rád četl a chodil do kina, filmařem být ale nechtěl. Líbilo se mu divadlo a chtěl studovat divadelní režii. Nebyl však přijat, prý pro

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden