Moje chvilka pohody

Zkažený život si léčila na mně!

Šikana mezi dětmi je dnes tak rozsáhlá, že už se o tom natáčejí i seriály. O tom, jak nehorázně se ale dokážou chovat někteří rodiče k jiným, se zatím moc nemluví!

S manželem jsme se přestěhovali do malého domku za Prahou a dcera tam začala chodit do první třídy. Moc se jí tam líbilo, a tak nám spadl velký kámen ze srdce. Přece jen víme, jak to dnes mezi dětmi chodí a jak dokážou být kruté, a my byli, co naplat, náplava z Prahy.

Boženku jsem do školy vozila především já. Časem jsem si tak našla mezi dalšími maminkami kamarádky, se kterými jsme se pak scházely i mimo školu. Můj manžel Michal se zase ujal klučičího fotbalového týmu, a tak jsme hladce zapadli mezi místní.

Osočila moji dceru

Bylo zde tradicí, že se našim nejmenším vždy pořádaly narozeninové party, na které se sezvaly děti z celého okolí. Když se blížily Boženčiny osmé narozeniny, přichystaly jsme pozvánky pro všechny kamarádky a kamarády a vzaly je do školy, aby je mohla rozdat. Před školou jsme potkaly tatínka Lenky, která seděla v lavici s naší Boženkou, a tak jsem mu

pozvánku předala osobně. Když jsem ji ale po škole vyzvedávala, plakala. Lenčina matka nazvala moji dceru mrchou za to, že nepozvala její dceru. Ani nenechala dceru vysvětlit, že jsme pozvánku už daly otci. Byla jsem v šoku. Nechtěla jsem ale dělat scénu, tak jsem to nechala na doma a Marii napsala zprávu. Poté, co si vše ověřila u svého exmanžela, se mi omluvila.

Odporné sms

Ovšem další den mi přišla zpráva z neznámého čísla. Stálo v ní: „Dopřej svým dětem pořádný život daleko od tvých odporných prodloužených vlasů a tlustýho zadku.“ A chodily další a další jedovaté zprávy.

Po pár dnech jsem dostala esemesku: „Pokud nezrušíš dceřinu oslavu, budeš mít na rukou krev.“ Musel mi psát někdo, koho znám. Protože mě to vyděsilo, zašla jsem na policii. Jenže když jsem se představila, policisté mi řekli, že už stížnost obdrželi, na mě. Od Marie.

Řekla jim, že jsem jí posílala sprosté zprávy. Nevěřila jsem vlastním uším, takže to byla ona, kdo mi vyhrožoval?! Varovala jsem tedy před Marií ostatní rodiče. K mému překvapení Mariin exmanžel přesto přivedl na oslavu i Lenku. I když jsem z toho byla nervózní, doufala, jsem, že tím bude tato etapa uzavřená a hnusné sms ustanou.

Bude pykat

Ale neustaly! Dokonce mě čekala pěkná bomba. O pár dnů později jsem šla do školy, ale nechtěli mě vpustit. Ostatní matky žáků dostávaly výhrůžné zprávy od někoho, kdo se vydával za mě! Osoba, která je posílala, tvrdila, že jde o můj záložní telefon.

Přestože ti, co mě znali, věděli, že bych nic takového neudělala, zprávy dostávali i ti, které jsem neznala! Tři dny nato si mě pozvali na policii. Zatkli Marii. Nenáviděla mě natolik, že na mě chtěla hodit oznámení bomby v obchodním domě. A tady konečně narazila.

Policie obratem vystopovala signál, ze kterého byla výhrůžka odeslaná, a ta je dovedla až k Marii domů. Tresty dostala hned dva. Jeden za falešnou bombu a druhý za vydírání a vyhrožování, nakonec se totiž přiznala. Tehdy jsem zažila bezmoc, kdy jsem se nedokázala bránit zoufalému a zlému člověku.

Martina P. (55), Hradec Králové

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden