Můj čas na kafíčko

Zklamaný David: Přišel o pět milionů!

Pět milionů ze své kapsy neváhal vytáhnout Michal David (55), když investoval do svého nového hudebního filmu Decibely lásky. Ten stál nakonec celých pětadvacet milionů, jenže na něj přišlo jen sto devadesát tisíc diváků.

„Když přijde méně než tři sta tisíc lidí, tak budu hodně naštvaný. Ale to se nestane,“ dušoval se zpěvák před únorovou premiérou. Ale stalo se a tak si teď pořádně rve vlasy. K úspěchu mu nepomohla ani tak slavná jména jako Iva Janžurová (74), Rudolf Hrušínský ml. (69) a jeho syn Rudolf Hrušínský nejml.(45). Možná by se film lépe „prodával“ pod původním názvem Discopříběh 3, ale kvůli autorským právům David pořádně narazil.

Chyběla mu autorská práva

Bylo mu totiž líto dávat dva miliony za odkoupení práv na Diskopříběh 3 od režiséra Jaroslava Soukupa (69) a Terezy Pergnerové (41) a tak Decibely lásky nesměl vůbec s původním filmem Diskopříběh spojovat. „Producent  se všemožně snaží přesvědčovat veřejnost, že jde o Discopříběh 3, přestože jsem autorská práva k oběma Discopříběhům nikomu neposkytl,“ rozčiloval se Soukup. David se ale všemožně bránil. „Rozhodně nechceme spojovat Decibely lásky s ničím jiným. Půjde o absolutně nový film, vysvětloval zpěvák. Ale je to skutečně tak? Každý, kdo už film viděl, nemůže nápadnou podobu a souvislost mezi oběma filmy nevidět. Jenže české publikum už má jiný vkus, než mělo před třiceti lety.

Jaroslav Soukup

Konec přátelství kvůli penězům?

Dřív byli Michal David a Jaroslav Soukup velcí přátelé. Dokonce spolupracovali na filmech Láska z pasáže nebo Vítr v kapse. Ty doby už jsou ale dávno pryč. V jednu chvíli hrozilo, že jejich handrkování skončí až u soudu. Doteď si prý nemohou přijít na jméno. U filmu zkrátka David příliš štěstí nemá a tak lze předpokládat, že Decibely byly jeho první a zároveň poslední pokus vytvořit nadčasový film, který zaujme diváky napříč generacemi. Fušovat někomu do řemesla se nevyplácí. Kam ho osud zavane příště? Pustí se snad do cestopisných dokumentů?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden