Moje chvilka pohody

Zkrášlovací rituály

Víkend je ideální doba na to, abyste si udělala čas jen sama na sebe. Vyčleňte si alespoň pár hodin pro pečující a zkrášlující procedury a vyloupněte se do krásy.

Čas od času si každý potřebuje pořádně odpočinout, zbavit se stresu, a zapomenout na všechny starosti všedního života. Připravili jsme pro vás několik tipů, které vás hodí do pohody a ještě vás udělají krásnější.

Aktivní odpočinek

Není tajemstvím, že aktivní odpočinek patří mezi ty nejzdravější formy relaxace vůbec. Rozhodně to však neznamená, že byste se měla sedřít v posilovně nebo jít běhat dvacet kilometrů.

Raději zkuste různé druhy relaxačních cvičení, jako je třeba jóga, tai-či nebo pilates, které působí příznivě nejen na svaly a klouby, ale také na psychiku.

Regenerace a výživa

Samotná hydratace pleťovým krémem rozhodně nestačí. Zejména v tomto období je třeba dodat pokožce extra dávku výživy séry, které působí až do spodních vrstev pokožky, kde ji hloubkově vyživují a obnovují.

Skvělým pomocníkem pro podrážděnou a dehydrovanou pleť je i termální voda ve spreji. Ta díky svému jemnému složení pleť zklidní, vyživí a hydratuje.

Extra vyhlazení

Zimou namáhaná pleť bývá často zašedlá a plná šupinek. Nezapomínejte tak na pravidelnou exfoliaci (peeling) nejen pleti, ale i celého těla. Klasické peelingy raději vyměňte za ty enzymatické, které jsou daleko jemnější a k pokožce šetrnější.

Vyhnete se tak zbytečnému podráždění, ke kterému je pleť během zimních měsíců daleko více náchylná.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden