Můj kousek štěstí

Zkrášlující účinky rakytníkového oleje

Ať už trpíme stresem, jste nachlazení nebo máte špatné stravovací návyky, rakytníkový olej by vám měl ulevit. Působí totiž pozitivně nejen na metabolismus, ale posiluje i imunitu. Olej se získává lisováním za studena z rostliny Rakytníku řešetlákového, má tmavě oranžovou barvu a jsou v něm zachovány všechny biologické aktivní látky, které jsou důležité pro naše zdraví.

V oleji rakytníku se ukrývají vitamíny A, K, E a D a ještě B1 a B. Dále obsahuje kyselinu listovou, třísloviny a minerální soli. V případě, že máte problém s trávicím ústrojím, rakytníkovým olejem můžete odstranit problémy se záněty, s kterými váš organismus musí bojovat.

Na celé tělo působí také jako dobrý antioxidant, který váže volné radikály a zpomaluje stárnutí organismu. Rakytník je totiž dobrý simulátor, který regeneruje pokožku a poškozenou kůži. Je tedy vhodný užívat jako doplněk stravy při celkové rekonvalescenci.

Ne nadarmo se proto užívá i při léčbě rakoviny. V lékárnách najdete celou řadu kapek, krémů a tinktur s obsahem rakytníkového oleje, ale nejlepší je si koupit samotný 100% olej, který se využít jak vnitřně, tak vnějšně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden