Můj kousek štěstí

Zkuste jíst podle krevní skupiny!

Stravování podle krevních skupin patří mezi skvělé návody, jak mít do vysokého věku nejen pružnou postavu, ale hlavně pevné zdraví.

Naše krevní skupina ukazuje, kterému jídlu bychom se měli vyhnout a bez jakého se neobejdeme. Začíná doba předvelikonočního půstu, zkuste jíst aspoň pár dní podle této rady i vy.

Krevní skupina 0

Pramáti všech krevních skupin. Proto jsou lidé s touto krví univerzálními dárci a mohou darovat krev každému. Lépe snášejí nemoce, umějí se poprat se i s velmi nebezpečnými chorobami. Předci lidí s touto krevní skupinou byli lovci.

Jejich hlavní stravou je maso. Tělo těchto lidí je schopno bez následků zpracovat mnohem větší množství masa, než je tomu u ostatních. Obvykle se jedná o lidi fyzicky zdatné, kteří potřebují zvýšenou tělesnou aktivitu.

Měli by ale výrazně snížit příjem obilovin, které pro ně nejsou vhodné. Špatně snášejí také zelí, které jim zpomaluje metabolismus.

Krevní skupina  A

Ve stravě lidí s touto krevní skupinou převládala u předků rostlinná strava. Jako jsou „nulky“ masožravci, jsou tito býložravci. Pro tyto lidi bude velmi vhodná a prospěšná vegetariánská strava, dostatek ovoce a zeleniny.

Tito lidé velmi špatně snášejí stres a fyzickou zátěž. Aby u nich nedocházelo k nedostatku bílkovin, měli by jako jejich zdroj jíst hlavně luštěniny. Ze svého jídelníčku by měli vyřadit mléko a džusy z jižního ovoce.

Měli by dbát na udržení klidu a harmonie. Potřebují mít vnitřní vyrovnanost a dostatek lásky. Tato skupina trpí chorobami způsobenými nadbytkem živočišných bílkovin a trápí je často poruchy trávicího traktu a psychické problémy.

Krevní skupina  B

Krevní skupina B se zrodila ve velehorách, konkrétně v Himálaji a k základní potravě předků patřily hlavně mléčné produkty a maso. Tito lidé jsou přizpůsobiví a velmi odolní.

Mohou jíst maso celkem bez obav, hlavně zvěřinu, králíka a  jehněčí, také ryby, netučné mléčné výrobky, zeleninu a vejce.

Vyvarovat by se měli ale masa vepřového, výrobků z bílé pšeničné mouky, kukuřice a ořechů. Mezi častá onemocnění této skupiny patří cukrovka a štítná žláza.

Krevní skupina  AB

Tato krevní skupina je ze všech krevních skupin ta nejmladší. Proto je poměrně vzácná. Tito lidé mají velmi citlivý trávicí systém, a proto potřebují vyváženou kombinovanou stravu.

Nic nesmí v jejich jídelníčku převažovat, strava musí být pestrá a moudře kombinovaná. Zvlášť vhodné pro ně jsou zelenina, ryby, vajíčka, králičí a jehněčí maso.

Naopak by se měli vyvarovat masahovězího a vepřového a plnotučného mléka. Pozor na konzumaci vnitřností a výrobků z pšeničné mouky! Tuto krevní skupinu ohrožují zejména potíže se zažíváním a onemocnění krve.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden