Zkuste nadýchaný svítek

Chcete si svou koprovou omáčku bez masa něčím ozvláštnit a stále nevíte čím? Vyzkoušejte ji podávat se svítkem. Svítek je specialita z Vysočiny, která se podává i ke koprovce. Pro lepší chuť do něj můžete přidat trochu kopru.

Ingredience:  3 vejce, hrnek dětské krupičky, 1 lžička prášku do pečiva, ¼ hrnku oleje, voda, sůl

Postup:  Rozklepněte 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedlejte, přisypejte krupičku, ve které jste rozmíchali prášek do pečiva. Vytvořte těstíčko. Předehřejte si olej na pánvi.

Vlijte těsto na pánev. Přikryjte pokličkou a placku opékejte z jedné strany 15 minut a z druhé strany taktéž. Připravte si osolenou vodu a placku s ní zalijte tak, aby byla potopená. Na pánvičku opět přiložte pokličku. Kontrolujte, aby byla placka stále ponořená ve vodě.

Svítek se bude po zalití zvětšovat a nabývat do celé plochy pánvičky. Vařte ho zhruba 10 minut. Potom svítek v pánvičce rozřízněte na čtyři části a znova pod pokličkou vařte tak 5 minut. Měkký a nadýchaný svítek podávejte ke koprovce. Hodí se však i k jiným omáčkám nebo ho nakrájejte do polévky

reklama
reklama

Komentáře