Můj čas na kafíčko

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek si svatbu vyzkoušeli nanečisto v seriálu před televizními kamerami!

Oba za sebou měli vztahy, které nedopadly podle jejich představ!

Občas v životě opravdu platí rčení „do třetice všeho dobrého“. Jak pro Zlatu Adamovskou (59), tak pro Petra Štěpánka (59) je jejich společné ideální manželství až tím třetím v pořadí!    

Ideální ženou pro Petra Štěpánka (59) byla maminka. Dodnes na ni vzpomíná jako na ženu, která by si zasloužila svatořečit. Byla laskavá, ale uměla i vychovávat, přesně v tom správném poměru. Před svým slavným otcem Zdeňkem Štěpánkem (+71) měl spíš respekt, hlavně co se týkalo herecké profese.

Věkový rozdíl byl čtrnáct let!

S bratrem Martinem (+63) to měli pěkně rozdělené, částečně i kvůli vzhledu. Zatímco Martin byl předurčen pro role problémových typů a záporáků, Petr byl představitelem princů a ženského ideálu. S balením dívek problém neměl. Jeho první ženou se stala kolegyně Regina Rázlová (70). Byl pro ni studentskou láskou, potkali se na DAMU. Dodnes na Petra vzpomíná jako na jemného a něžného muže – bohužel spolu vydrželi jen půl roku. Během natáčení slavné televizní pohádky Zlatovláska přeskočila celkem nečekaná jiskra mezi Petrem a režisérkou filmu Vlastou Janečkovou (+77). Nečekaná v tom, že mezi nimi byl čtrnáctiletý věkový rozdíl; Petr byl výrazně mladší. Vzal si ji a vydržel s ní až do manželčina smutného konce v roce 2012. Děti spolu neměli a v závěrečné fázi už byl vztah čistě formální, city dávno odezněly. Přesto se Petr choval jako pravý džentlmen a slušný muž, když o svoji nemocnou ženu, závislou na alkoholu, příkladně pečoval, platil její léčbu a s novým vztahem na veřejnost nevyšel, dokud byla Vlasta na tomto světě.

Spolu před kamerou, spolu také i v civilu.

Kartářka se zkrátka nemýlila!

Oním novým vztahem a budoucí třetí ženou byla právě Zlata Adamovská (59). Také ona měla za sebou dvě manželství, která nakonec nevyšla. Přitom jí prý kartářka v mládí jasně předpověděla, že štěstí najde až po boku třetího životního partnera. Zlata tomu nevěřila; určitě ne v době, kdy si brala hudebníka Vadima Petrova mladšího (58). Toho poznala ještě v době, kdy studovala. Vztah moc dlouho nevydržel, Zlata pochopila, že se na Vadima nemůže moc spolehnout. A ke slovu přišly i nevěry, a to prý oboustranné. Rozvod ale nepřinesl žádné drama a dodnes mají Vadim se Zlatou přátelský vztah. Tu kartářčinu předpověď by Zlata nejspíš zavrhla i tehdy, když se zamilovala do novináře a scenáristy Radka Johna (63). Zajímavou náhodou se s ním seznámila díky jeho tehdejší ženě, která vezla Zlatu na Kavčí hory a po cestě přibrala Radka do auta. Podepsala si tak ortel nad svým manželstvím, zatímco pro nově vznikající pár to znamenalo začátek docela dlouhého šťastného období. Svatbu měli v době, kdy už Zlata čekala první dítě. Kvůli jejímu hereckému vytížení si pak manžel jako první oficiálně vyzkoušel roli muže na mateřské dovolené. Do rodiny přibyl další potomek, ale odhalená nevěra po letech manželské štěstí brutálně rozbila. Ukázalo se, že Radek má nemanželskou dceru. A protože už předtím jednou ve vztahu řešili manželovy zálety, došla tentokrát Zlatě definitivně trpělivost. Nejvíc se jí dotklo, že se o všem dozvěděla jen krátce předtím, než o tom napsali v bulváru. Řešení bylo jen jediné, s Radkem se rozvést. Zbývalo tedy už jen počkat, až se někde objeví ten slibovaný třetí manžel.

Petrova druhá žena Vlasta Janečková.

Herce si nikdy brát nechtěla

Věštba se naplnila nejprve nanečisto. Svoji první svatbu totiž měli Petr se Zlatou před televizními kamerami v rámci svých rolí. Jistě víte, že se jednalo o seriál Ordinace v růžové zahradě. V něm patřila a patří Zlata k dlouhodobým a nejvíce populárním hvězdám. Osud a scenáristé přivedli do cesty její doktorce Páleníkové právě Petra Štěpánka. Svého slavného kolegu samozřejmě Zlata znala, ale v přestávkách mezi jednotlivými záběry měli konečně možnost promluvit si hodně osobně. Zjistili, že je spojuje spousta věcí. Bylo to ještě v době, kdy se Petr staral o nemocnou Vlastu. Za její pobyt ve špičkovém sanatoriu platil horentní sumy. Cítil se ale osamělý. Zlata poznala, že Petr je opravdu člověkem, kterého si může vážit. Porušila kvůli němu svoji dávnou zásadu, že si nikdy nevezme herce. „Necítila jsem k nim obdiv, přišli mi sebestřední, cvičily s nimi emoce,“ vysvětlovala svůj někdejší postoj. „Já vedle sebe chtěla intelektuála, člověka, který by mi ukázal jiné cesty. Dnes vím, že vztah s kolegou nemusí být o tom, že budeme doma řešit práci.“

Reginu opustil po půl roce.

Africká žádost o ruku

Petr je trochu starosvětský v tom nejlepším slova smyslu, a tak než požádal Zlatu o ruku, chtěl mít svolení jejích blízkých. To dostal a pak mu nic nebránilo v tom, aby se vyslovil přímo před svojí novou partnerkou. Protože mezi jejich společné zájmy patří i cestování, včetně toho dobrodružného, vybral si sympatický herec originální chvíli. Stalo se to na zájezdu v Africe, když během silvestrovské noci pozorovali divoká zvířata na safari. Prstýnek měl Petr připravený už dávno, pro Zlatu to ale v daný okamžik bylo skutečně nečekané překvapení- a samozřejmě příjemné. Se svatbou souhlasila. Obřad, při kterém řekli jeden druhému své „ano“, neměl takovou „sledovanost“ jako ten předchozí v televizním seriálu, ale o to právě herecké dvojici šlo. Ačkoliv se svatby zúčastnilo kolem stovky pozvaných lidí, nikdo z nich to neprozradil novinářům. Utajení bylo tedy dokonalé a bulvární fotografové měli smůlu. Zlata byla ráda, že vše zůstalo jejich soukromou věcí. Dnes už je jasné, že kartářkám se má důvěřovat, i když předpovídají hodně vzdálenou budoucnost. Po boku Petra našla Zlata opravdu to největší partnerské štěstí. V rozhovorech prozradila, že je stejně zamilovaná, jako bývala kdysi v mládí. Je to prý vlastně stejné, člověku se rozbuší srdce a chce se svým protějškem trávit co nejvíce času. Jak v jednom rozhovoru Zlata zdůraznila, heslo jejich společného života zní: nepromarnit ani den. A to se jim oběma daří.

Radek John připravil své ženě bolestný šok!

Nutí jí dělat různé adrenalinové sporty!

Společné zážitky stmelují vztah každé dvojice, tím spíš, když jsou opravdu dobrodružné. Petr vzal Zlatu například do Ameriky na vodu, protože předtím jezdíval závodně. Na kanoi prožili spoustu vypjatých okamžiků, zvlášť v peřejích. Herec přemluvil svoji ženu i k jízdě na koni, které se dost bála. A největší dávku adrenalinu si oba prožili v Panamě: nechali se karabinami připoutat k pásu, který se zavěsil na lano a doslova pak létali nad stromy na ocelových lanech!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden