Můj kousek štěstí

Zlata Adamovská: Hazard kvůli lásce!

Tohle zdravý rozum nebere. Možná kdyby takto konal pětadvacetiletý sportovec, dalo by se to pochopit. Ale v případě herce, který už překročil sedmdesátku? Zlata Adamovská (60) se za manžela Petra Štěpánka (71) může jen modlit.

Ano, je to tak. Herec se pouští do aktivit, které už dávno nepřísluší jeho věku. Ač je jeho fyzická zdatnost jistě znamenitá, ve stáru už náročné sporty představují velká rizika, ať se nám to líbí nebo ne.

To si ovšem Štěpánek zřejmě nechce přiznat. To by ho ale mohlo stát zdraví! Proč riskuje? Jak zpívá ve své písni Karel Gott (80), Cherchez la femme - za vším hledej ženu. Štěpánek se neohroženě vrhá do divokých vod a vzduchoprázdnem překonává kaňony.

I s manželkou Zlatou se například vydal do místa dobře známého z Westernů, na řeku Colorado, o níž je známo, že umí být místy pořádně divoká. "Bylo to velmi krásné," pochvaluje si a vzbuzuje dojem, že zdolat tento tok pro něj byla hračka.

Když se ale rozpovídá o společném dobrodružsví na vodě Adamovská, působí poněkud nervózněji. Přiznává, že se na takové sportovní výkony necítí a snaží se překonat jen kvůli manželovi. Boj s peřejemi však nebylo ještě to nejhorší.

Například se ocitali zavěšeni na laně nad propastí. "Pocit, jestli se to s vámi utrhne, není moc příjemný, ale kdo se bojí, nesmí o lesa," říká k tomu Štěpánek. Dalším vzrušující činností byl let balonem nad skalisky.

Proč se herec na stará kolena pouští do takových hazardů? Odpověď tušíme! Možná herec dělá psí kusy, protože se snaží stále držet si status čilého mladíka. Jistě nechce, aby energická Zlata vedle sebe měla důchodce v papučích.

Ještě to tak, aby mě vyměnila za nějakého čiperného zajíčka, mohou se mu hlavou honit obavy. A třeba se chce blýsknout i před svými vrstevníky. Ukázat, že ještě nepatří do starého železa. Snaha udržet se v kondici herce jistě šlechtí, určitě by ale neměl přeceňovat své síly.

Vždyť zranění může být jen otázkou vteřiny! A k zamyšlení také je, zda jeho snaha ukázat se, nebude mít u jeho ženy spíše opačný efekt. Když bude i ji nutit do kaskadérských kousků, naopak ji tím od sebe může odpudit.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden