Zlatý kaldoun s domácími knedlíčky

Pavel Vítek umí připravit nejeden skvělý recept, ale staročeskou zahuštěnou drůbeží polévku s knedlíčky si rozhodně připravte i vy a vychutnejte si pokrm našich prababiček.

Ingredience: husí droby a kosti, 2 mrkve, 1 malý celer, 1 petržel, divoké koření, mouka, máslo, 50 ml smetany, špetka šafránu, citronová šťáva a kůra, 1 cibule, cayenský pepř, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl

Na knedlíčky: 150 g husích jater, 2 až 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl, pepř

Postup: Kosti a drůbky z husy uvaříme s celou kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením.
Vývar přecedíme, maso obereme a společně s droby vše pokrájíme. Přeceděný vývar zahustíme světlou zásmažkou a dál vaříme zhruba 40 minut. Polévku dochutíme. Játra pomeleme, přidáme strouhanku, vejce, třený česnek, měkké máslo, sůl a pepř. Vytvoříme řidší těsto, necháme odležet. Vykrajujeme knedlíčky a vaříme je ve vývaru. Do hlubokého talíře dáme ohřáté knedlíčky, maso a polévku.

reklama
reklama

Komentáře