Moje šťastná hvězda

Zmizí Lucie Borhyová z Novy?

Vezme s sebou i Korantenga?

Patří mezi stálé tváře obrazovek a její zmizení ze židle nováckých zpráv si málokdo z diváků i jejích kolegů umí představit. Donedávna možná ani sama LUCIE BORHYOVÁ (38). Ovšem může to být právě ona, která možná vezme „do zaječích“!

zdá neuvěřitelné. Ačkoli Lucka musela nedávno čelit narážkám, že vedle svého tehdy partnera MICHALA HRDLIČKY (27) vypadá jako jeho matka, je moderátorka stále svěží mladistvě vypadající ženou. Právě proto by málokdo řekl, že za tři roky uplyne už 20 let od doby, kdy se Lucie poprvé objevila za moderátorským pultem Televizních novin naší nejúspěšnější stanice.

Stala se hvězdou, tváří televize a je skoro nemyslitelné, že by se Lucie najednou přestala v půl osmé večer objevovat ve zprávách. Přesto k něčemu takovému může dojít? Dostane padáka? Nebo má lepší nabídku?

MAZANÁ BYLA ODJAKŽIVA

Pamatujete na první okamžiky tehdy mladičké studentky Vyšší odborné školy publicistiky na Nově? Jednoduché to nebylo. Moderátorka, která v televizi byla asistentkou, byla vhozena do vody hodně zhurta. Mluvený projev nebyl nic moc, když se Lucie ztratila v textu, zachraňoval ji kolega REY KORANTENG (41) a někdy až příliš upjaté vyjadřování Borhyové ji zařadilo škatulky milé, ale nepříliš bystré blondýnky. V  tom se ale zejména její odpůrci pletou. Lucie je velmi chytrá a ctižádostivá. Ostatně už tehdy, když začínala, věděla, jak si má říci o práci. Lucka byla spolu se školou na prohlídce útrob televize a jako jediná si tam tehdy sama od sebe zajistila uplatnění. Souhrou náhod, když vypukla na Nově revoluce, na ni VLADIMÍR ŽELEZNÝ (71) vsadil jako na tvář hlavní zpravodajské relace. Vyplatilo se. A Lucce tak mohlo stoupat sebevědomí až do nebes.

VELKÁ BOUŘE NA NOVĚ?

Existuje málo fotografií nebo videí, na nichž by Lucka nenechala rozehrát své krásné zuby. Díky jejímu úsměvu si snadno každý může myslet, že Lucka je nekonfliktní a nesmělá hodná holka, která se neumí rozčílit. Ovšem někteří její kolegové tvrdí něco jiného. Když byla Lucie podruhé těhotná a nastupovala na mateřskou, zaskočila za ni KRISTINA KLOUBKOVÁ (39).
Taktéž blondýnka s výrazným úsměvem. Tehdy se na webu nejsledovanější stanice měla objevit anketa, kde mohli diváci hlasovat pro svoji oblíbenkyni. Překvapivě nevedla stálice Borhyová ale právě Kloubková.

Události měly tehdy dramatický spád, kdy Lucie měla sama šílet vztekem a ptát se, o co její kolegové usilují, když ji nechávají potupně „prohrávat“. Samozřejmě, že anketa jako taková nemusí vypovídat o ničem, jenže už nějakou dobu se povídá, že Lucie už nemá tolik fanoušků co kdysi, a tyto spekulace by anketa nejspíš potvrdila černé na bílém. A takový podraz si Lucka logicky nemohla nechat líbit.

Večerní zpravodajství si bez nich snad ani neumíme představit. Možná, že kdo bude chtít lanařit Lucku, musí počítat, že s sebou vezme i Reye.

JE SNAD PROTEŽOVANÁ?

Lucka ovšem leží některým kolegům v žaludku ještě z jiného důvodu. Důvodem jsou, jak jinak, peníze. Lucie si prý měsíčně přijde na statisíce, její pracovní doba je prý benevolentní, protože do budovy televizní stanice dochází zhruba na čtvrtou hodinu a navíc jí vedení toleruje prý mnohem více než jiným kolegům.

To se týká i služeb ve vysílání, kdy se prý preferují požadavky Borhyové. Je možné, že veškeré tyto informace trousí někdo, kdo Lucii jen tiše závidí. Jeden by řekl, že když je Borhyová tak dlouho na svém postu, je logické, že bude brát víc než jiní.

Vedení je jistě shovívavé i k její rodinné situaci, kdy po nepříjemném rozchodu s kolegou Hrdličkou zůstala na dvě děti sama. Hlavní roli v této benevolenci ale vždy musí hrát skutečnost, že si televize svou hvězdu hýčká a předchází si ji.

Jakmile by její sláva opadla, musela by se ale i ona sklonit a být pokornější. Nebo odejít. Minimálně jednou to prý hrozilo.

NOVÁCKÉ HVĚZDY NA PRIMĚ

Právě před několika měsíci, kdy byla na mateřské, se pod ní zhoupla pomyslná moderátorka židle, kterou jí na chvíli zasedla Kloubková.

Borhyová tehdy měla údajně zvažovat, že odejde ke konkurenci, spekuluje se, že by to měla být Prima. Není pochyb, že by přechod Borhyové vyšel. I když třeba nemá tolik fanoušků jako kdysi, odchod takové stálice k jinému zaměstnavateli by stejně způsobil pozdvižení. Nebylo by to poprvé, kdy by Prima „zdědila“ nováckého zprávaře. První byla MARTINA KOCIÁNOVÁ (45), která z Novy musela mimo jiné prý odejít, i proto, že dostala nůž na krk. Buď bude zpívat operu, což je její velká vášeň a dnes ji to i živí, nebo bude „mluvící hlavou“.

Na Primě se také objevila rovnou celá hvězdná dvojice, která předtím působila nejen na Nově, ale i v České televizi. MIRKA ČEJKOVÁ (54) a PAVEL ZUNA (49). A nyní se za moderátorským pultíkem vrtí KAREL VOŘÍŠEK (52), kterému na Nově měla zlomit vaz jeho údajná dávná spolupráce s StB (soud nakonec rozhodl, že Voříšek důvěrníkem nebyl). Bude Lucie další vlaštovkou, která přeletí z pražského Barrandova na Palmovku?

Ďábelsky svůdná Lucie pouze nemoderuje. Před lety tančila v nováckém pořadu Bailando.

CHCE ODEJÍT?

„Sympatická blondýnka by se zřejmě nerada zbavila jistot, které na Nově stále ještě má. Spolu s Reyem Korantengem patří nejen mezi stálice této komerční stanice, jejich setrvačnost nemá obdoby na žádné televizi, ani na té veřejnoprávní.

Smířila se Lucie nebo i Rey ale s tím, že nic netrvá věčně? Od kolegy Borhyové, který se za ta léta stal i jejím přítelem, jsme se dozvěděli víc. „Dříve, když začínala, neměla důvod přemýšlet o změně.

Po asi pěti letech se na Nově odehrály nějaké změny, a tehdy prohlásila něco ve smyslu, že jí to za to nestojí. Teď má ale na Nově své jistoty, nerada by odcházela. Pokud tedy vyhrožovala, že přijme nabídku konkurence, spíš jen tak strašila,“ myslí si kamarád Borhyové, který ovšem nevylučuje možnost, že kdyby konkurence zahrála na tu správnou notu, na barrandovském kopci by Lucku nic nedrželo. Možná kromě Reye.

ZMIZÍ I REY KORANTENG?

Skoro dvě desítky let jsou parťáci, aniž by někoho významně napadlo, že by spolu měli i něco víc. Borhyová a Koranteng jsou velcí přátelé i v soukromí, ovšem k ničemu bližšímu nikdy prý nedošlo.

Když se Lucie rozešla s Hrdličkou, měl to být z dvojice Borhyová – Koranteng právě Rey, který byl ke kolegovi ze sportovního zpravodajství zdrženlivější. Prý i pouhými gesty dával najevo, jak jím pohrdá, protože o důvodech rozchodu dvojice se spekuluje, že na vině byla spíš Hrdličkova nevybouřenost a nevěry.

Těžko říci, kde je pravda, podle jejich kolegů v něm má Lucie ale velkou oporu. Borhyová si je s Reyem dokonce natolik blízká, že mu měla pomoct sehnat dům v místě kousek za Prahou, kde sama bydlí.

Pokud by tedy Lucie opravdu chtěla odejít, byl to zřejmě jen Rey, který by ji držel na místě, jelikož moc kolegů, kteří s ní sympatizují, zřejmě není, což dokazují i jejich různé zákulisní informace.

Kdo ví, jestli se už zanedlouho nedočkáme odchodu asi největší hvězdy, kterou naše nejpopulárnější televize stvořila. Možná půjde sama, možná bude mít v závěsu Reye.

Její začátky byly rozpačité, pak se ale stala hvězdou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden