Můj čas na kafíčko

Znáte babské rady pro svěží dech?

Rozzářený úsměv a krásně bílé zuby jsou přitažlivé. Zrovna tak důležitý a příjemný pro vás i vaše okolí je dokonale svěží dech.

Pokud vás trápí nepříjemný zápach z úst, vyzkoušejte některou z prověřených babských rad. Nabízíme vám jich hned několik.

• Co za špatným dechem vězí?

Příčin nepříjemného zápachu z úst může být hned několik. Nejčastěji to je konzumace nevhodných potravin nebo držení diet, také užívání některých léků může tento nepříjemný jev způsobovat. Ve vzácných případech může být příčinou i onemocnění, jako je zánět uzlin nebo žaludku.

• Aromatické bylinky

Rychle a účinně proti zápachu z úst působí bylinky a koření. Klasickou radou je žvýkání anýzu, kousku badyánu, kmínu nebo hřebíčku.

Připravit si můžete i kloktadlo. Pro tento účel je skvělý tymián. Louhujte ho ve vodě nejlépe přes noc, pak nálev přeceďte.

Vzniklou tekutinu použijte jako ústní vodu dvakrát až třikrát denně. Vyzkoušet ke kloktání můžete i odvar ze šalvěje nebo zázvoru. Ten nakonec můžete i pít.

• Sklenice mléka

Snědli jste něco s česnekem nebo s cibulí a teď se tohoto zápachu v ústech za žádnou cenu nedokážete zbavit? V tomto případě je rada snadná. Stačí, když vypijete sklenici mléka. Mléko totiž funguje jako účinný neutralizátor.

• Panák octa

Jablečný ocet je neocenitelným pomocníkem jak v kuchyni a domácnosti, tak co se týče zdraví a krásy. Panák jablečného octa naředěný vodou funguje skvěle nejen na špatný dech, ale velmi účinně odstraňuje i odolné skvrny na zubech, a to především ty z kávy a nikotinu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden