Můj čas na kafíčko

Zničil jim vztah život v cizině?

Když se nedávno herečka Veronika Žilková (57) stěhovala za manželem Martinem Stropnickým (62) do Izraele, měla hodně smělé plány, jak si bude žít. Jenže přišlo zklamání. Zažívá jejich láska ponorku a lezou si navzájem na nervy?

Nynější ministr obrany Martin Stropnický (62) odletěl do izraelského Tel Avivu plnit diplomatickou misii, a v celé rodině zavládl chaos. Herečka Veronika Žilková (57) dočasnou životní změnu pojala jako výzvu.

Jenže se objevují zprávy, že to v jejich manželství začíná skřípat! Zatímco Veronika je aktivní žena, která neustále musí něco podnikat, její muž je pravý opak. Problém je v tom, že když oba žili v Česku, moc se kvůli spoustě práce nevídali a potkávali se až pozdě večer.

Ale tomu definitivně odzvonilo a v Izraeli spolu tráví mnohem víc času, než jsou zvyklí! Veronika ke všemu nemá žádnou práci a rozptýlení. Původně měla mít na starosti kulturní agendu v Českém domě, jenže nakonec tuto pozici zrušili. Aby nemusela jen znuděně sedět doma a čekat na manžela, začala děti zaměstnanců ambasády vyučovat češtinu.

Schází jí práce

I když je prý oblíbená a chodí k ní stále více žáků, stále je nespokojená a teskní po bývalém životě úspěšné herečky. Proto létá často, domů do Čech, kde má stále pracovní závazky a nehodlá se kariéry ani dočasně vzdá Létání tam a zpět ji nebaví. Na sociální síti ukázala, že umí pěkně vybuchnout.

Trápí ji, co doma dělají její stěží odrostlé děti.

Vážně uvažuje o rozvodu?

Důvodem byly lapálie s převozem novopečeného člena rodiny, štěňátka mopslíka jménem Coffie. „Neřešitelné. Štěně se nevyšlo do přepravky na palubu a do zavazadlového prostoru letadla nemohlo kvůli zimě, protože je ještě malé,“ klepala si na čelo herečka.

„Asi se rozvedu a zůstanu se psem pěkně sama doma,“ vyhrožovala. Myslela to vážně? Nikdo se jí nemůže divit, že už toho má dost! Vždyť se stěhováním do Izraele má jen samé starosti. Nejdřív musela čekat, až dcera Kordula (13) bude mít uzavřené první pololetí ve škole, pak vyřešit, co bude s její maminkou Olgou (94), která se nakonec rozhodla pro pobyt v domě s pečovatelskou službou. Pak odvážela do Tel Avivu i milovaného mazlíčka rodiny, labradora Pipa, za jehož převoz letadlem zaplatila 25 tisíc.

Jenže devítiletý pejsek vzápětí zemřel na rakovinu. Ještě před jeho smrtí si už ale rodina stihla pořídit další němou tvář. Veronika se pak snažila, štěně nepřekrmovat, aby moc nepřibralo na váze a mohlo do letadla. Jenže se vyskytly problémy a jí už očividně dochází trpělivost.

Trpí ponorkovou nemocí?

Zdá se, že nejen kvůli věčnému cestování je Veronika u konce sil a neví, jak ze situace ven. Už snad po boku Martina není tak šťastná? Za dobu jejich vztahu nikdy nezazněla tak ostrá slova o konci jejich vztahu, proto její reakce mnohé překvapila.

V Izraeli prý mezi nimi často dochází k hádkám, protože je každý zvyklý na svůj klid a životní styl. Jak se zdá, místo aby jejich vztah tato náročná zkouška posilnila, více ho ničí. Mohou vůbec tedy tuto situaci ustát, nebo je jen otázkou času, kdy to jeden z nich už nevydrží a bude následovat rozvod?

S Agátou byly kamarádky, a chybí jí i vnoučata.

Nikdo už ji nepotřebuje

Veronika patří mezi ženy, které mají rodinu a děti na prvním místě. O to hůře nesla fakt, že celou rodinu nechá v Čechách a odstěhuje se tak daleko. Chybí její dcera Agáta Prachařová (33) a synové Vincent (21) a Cyril (29).

Stýská se jí samozřejmě i po vnoučatech Mie(1) a Kryšpínovi (7), které Agáta vychovává s hercem a zpěvákem Jakubem Prachařem (35). Očividně Veronice chybí péče o děti a nemůže se smířit s tím, že už jsou vesměs dospělí a její péči už nevyžadují. Sám Stropnický to prý nese špatně, protože by jí rád pomohl, ale neví jak. Prý cokoliv udělá, Veronika bojkotuje a o ničem nechce slyšet. Vrátí se nakonec zátky do Čech sama, nebo to ustojí? Pokud by teď muže opustila, znamenalo by to konec vztahu? A jak dlouho je možné udržet manželství na dálku?

Má pro strach uděláno!

Proč od něj utíká?

Někteří Veroničini přátelé už nyní tvrdí, že do Čech nelétá pravidelně jen za prací, ale především utíká od svého muže. Zkrátka potřebuje změnu prostředí a být chvíli s kamarády a ne jen s manželem.

Pokud je to pravda, jedná se už o jasné náznaky rozpadajícího se vztahu? Nebo pověsila svůj post manželky velvyslance na hřebík a rozhodla se opět naplno věnovat herecké kariéře? Obě varianty jsou možné, ale jak to skutečně mezi nimi je, ukáže až čas. Zachrání svoji dávnou lásku?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden