Moje šťastná hvězda

Zora Jandová je závislá na doplňcích stravy

Je hodně alternativní

Že je herečka, zpěvačka a šéfredaktorka Radia Junior ZORA JANDOVÁ (58) atraktivní a vitální i ve svém věku, o tom snad nikdo nepochybuje. Ale co je toho příčinou? Zjistili jsme to. Ještě dřív, než začala točit televizní pořad o taiči, věnovala se tanci, šermu i sebeobraně, tedy sportům, které herečky mohou potřebovat k práci. Jenže s televizí taiči vstoupilo do jejího života, a než se naučila celou potřebnou sestavu, mělo ji v moci. Začala se mu postupně věnovat i jako instruktorka.

Jste nervózní? Zkuste yang!

Zoru zaujal především jemnější styl yang, který připomíná spíš pomalý důstojný tanec.
Je to jakási meditace v pohybu. Tento druh pohybu skvěle působí na psychiku, je však také skvělou prevencí proti nejrůznějším civilizačním chorobám i problémům s pohybovým aparátem. Ale i když o sebe velmi pečuje, přesto se nevyhnula před dvěma roky velmi nepříjemnému onemocnění, obrně lícního nervu. „ Bylo to hrozné, nemohla jsem několik týdnů hýbat půlkou obličeje a otevřít oko,“ vzpomíná nerada na tuto událost herečka. Ná stup nemoci je velmi rychlý a agresivní. Postihl ji ve studiu Českého rozhlasu. Náhlou ztuhlost obličeje tenkrát svedla na zubaře, ale nakonec ji obrna vyřadila z práce úplně.

Nedrží diety

Zamýšlí se však také nad tím, co jí, i když s radostí snědená čabajka podle jejího názoru nadělá méně škody než drasticky naordinovaná dieta. Nahrazuje však cukr stévií, vyzkoušela i šťávu z aloe vera, která má čisticí, povzbuzující a regenerační účinky. Navíc přispívá k zlepšení imunity a pomáhá odstraňovat žaludeční a střevní obtíže. Mimochodem tato šťáva se velmi osvědčila manželce LÁDI KERNDLA (71) v období po masivních chemoterapiích, které podstoupila kvůli rakovině prsu. Mezi oblíbené potravinové doplňky Zory patří také výtažek z hlívy ústřičné, rovněž jako prevence před nejrůznějšími chorobami. Kapsle s hlívou a rakytníkovým olejem jsou obzvlášť vhodné pro ty, co nemají rádi houby, a přesto chtějí být v kondici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden