Moje sladké tajemství

Zpěvačka nedokázala lhát lidem kolem sebe

Muzikálová zpěvačka Hanka Křížková (61) měla kdysi strach o svou budoucnost, a tak se odvážně pustila do podnikání. Bohužel brzy zjistila, že to nebude tak jednoduché, jak si zpočátku představovala.

Hanka Křížková (61) se, stejně jako mnoho jejích kolegů, obávala, že ji zpěv nemusí živit věčně. Proto se chtěla podle jejich vzoru pustit do odvážného podnikání. Doufala totiž, že si takto může něco přivydělat.

Hledala nějakou nenáročnou práci Jenže její představy byly patrně velmi naivní. Křížková totiž hledala práci, která by ji neomezovala časově, nebyla fyzicky náročná a při níž by jí mohla pomoci její známá tvář.

Proto její volba padla na pojišťovnictví. Nadšená Hanka absolvovala náročné školení a poctivě se naučila všechno o produktech, které měla svým klientům nabízet. Zpěvačka začala tím, že oslovovala své známé a rodinné příslušníky.

Neměla na to žaludek „Tam jsem se otrkala, nabyla potřebnou praxi a tím pádem si víc věřila,“ neskrývala své počáteční nadšení Křížková. Bohužel, Hanka krátce nato zjistila, že věci nejsou tak růžové, jak se jí na první pohled zdálo.

Vždyť v případě firmy, pro kterou pracovala, platilo heslo, že účel světí prostředky. „Což v praxi znamenalo pozměňování určitých skutečností,“ přiznala později zpěvačka a dodala, že ona na něco takového neměla žaludek.

Její sen se brzy rozplynul V tu ránu jí ale bylo jasné, že se její sen o lehce nabytých penězích rozplynul. Křížková totiž pochopila, že u pojišťovnictví nemůže zůstat. Vše bylo o to horší, že si spočítala, že jí činnost vynášela sotva čtyři tisíce korun měsíčně.

Když si navíc uvědomila, že všechny reklamní předměty, které rozdávala klientům, platila ze svého, bylo jí jasné, že je konec. „Mně to přišlo jako dobrý nápad, mít po ruce vždy nějaký ten dáreček, a tak jsem rozdávala a nakupovala, a pak zase rozdávala,“ práskla na sebe.

Měli ji jen do počtu Zřejmě to pochopil i šéf pobočky, pro kterou Křížková tehdy pracovala. Ten jí totiž několikrát řekl, že ji tam mají jen na ozdobu nebo do počtu, protože nikdy žádné zisky nevykazovala.

„Řeknu vám, raději se budu držet svého kopyta, podnikání mě navždycky pustilo,“ uzavřela tuto smutnou kapitolu svého života Hanka Křížková.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden