Moje šťastná hvězda

Zpěvačka žije z ruky do úst!

Zpěvačka MARTA KUBIŠOVÁ (79) se svěřila, že byla v minulosti hloupá a teď na to doplácí. Otáčet musí takřka každou korunu a marně hledá způsob, jak by si mohla k důchodu přivydělat pár korun navíc.


Finanční situace Marty Kubišové (79) není podle jejích slov příliš dobrá. Žije v malém bytě v Motole a pobírá důchod, jehož výše ji v první chvíli šokovala. K představám, které o svém životě v mládí měla, má realita hodně daleko.


„To si jen lidi myslí, že na mně prachy rostou,“ posteskla si. Zpěvačka se však snaží nestěžovat si, protože si za všechno může tak trochu sama. Co se stalo, že jí scházejí peníze? A kde jsou ty „miliony“, které si měla údajně vydělat v minulosti?


Zpívat už nebude


Ačkoli koncertování bylo jedním z hlavních příjmů Kubišové, rozhodla se před čtyřmi lety ukončit kariéru. Na rozdíl od jiných svých kolegyň to myslela vážně. Zlobilo ji zdraví a byla unavená. Svého rozhodnutí nikdy nelitovala, ani nepřemýšlela o tom, že by ho navzdory špatné finanční situaci vzala zpět.


Ohlášený konec porušila zcela výjimečně a pouze dvakrát. Poprvé během oslav stého výročí republiky a podruhé vystoupením v Lucerně. Žádná slast to prý ale nebyla, Kubišová dokonce uvedla, že to pro ni bylo utrpení.


„Bolí vás kolena, své tělo úplně neovládáte, musíte si sednout na barovou židličku a koncert odválčit na ní,“ uvedla zpěvačka s tím, že se jí po koncertech opravdu nestýská. Když nemůže něco dělat naplno, nebude to raději dělat vůbec.


Vydělávala prý málo


Lidé si myslí, že má zpěvačka na účtu přinejmenším statisíce, pravda to ale prý rozhodně není. Po revoluci měla ze showbyznysu obavy, a tak vystupovala většinou v malých sálech, což ale nebylo příliš výdělečné.


Když si Kubišová vybaví výši svých honorářů, mluví o sobě dokonce jako o blbce. „Roku 1992 jsem za natáčení jednoho dílu pořadu Chcete mě? dostala 9 000 hrubého a tentýž honorář jsem, já blbka, dostávala i po dvaceti osmi letech,“ vysvětlovala.


Co bude dělat?


Přiznává, že by teď potřebovala něco vymyslet, aby se karta obrátila k lepšímu. Plánuje tak knihu svých vzpomínek, od které si hodně slibuje. Zatím ji má ale pouze rozpracovanou.


Pokud by se prý povedla, moc by jí to finančně pomohlo. V šedesáti letech začala totiž pobírat důchod 8 146 korun a jeho výše se za ty roky moc nezvedla, na rozdíl od životních nákladů. Ještě, že já je velou oporou dcera Kateřina.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden