Moje sladké tajemství

Zralou pleť ošetřujte jinak než mladistvou

Myslíte si, že vaší pleti kosmetická rutina, kterou provádíte už deset let, úplně stačí? Omyl! Pleť bude mnohem lépe prospívat zahrnutá péčí přiměřenou věku.

V aše pleť vyžaduje v každém věku jiný přístup, tedy jinou kosmetiku a jinou péči. Pokud se rozhodnete své tělo poslouchat, budou se dít zázraky. Tělo vám totiž lásku a péči do něj vloženou vrátí v podobě zdraví a krásy. Pleť v obličeji bude pevnější a rozzářenější, vrásek ubude a vy se budete cítit svěže a mladistvě.

Když je vám 30+

Ve třiceti se vedle genetických predispozic začne na pleti projevovat i to, jak jste se k ní dosud chovala. Neúprosný čas, ať chceme, či ne, ubere tváři mladistvou zářivost! V obličeji se objeví první jemné vrásky, často mimické, na čele a v okolí očí.

Jsou to změny zatím celkem přehlédnutelné, ovšem berte je jako signál, že je třeba se začít o pleť intenzivněji starat. A vezměte na vědomí, že stárnutí urychluje nadměrné holdování sluníčku bez používání krémů s ochranným faktorem. A spaní s neodlíčeným a nevyčištěným obličejem.

Na co je náchylná pleť 40+?

Po čtyřicítce může být pleť sušší, protože jí ubývá kolagen, a  proto ztrácí svou elasticitu a pevnost. Vsaďte na kyselinu hyaluronovou. Pro rozjasnění doplňte vitamin C, který umí pleti dodat energii a antioxidanty. Nemusíte chodit na invazivní estetické zákroky, dopřejte si ale salonní péči.

Některé přístroje za pomoci mikrojehliček a vibrací stimulují pokožku a zapracují pečující sérum přímo do jejích hlubších vrstev. Pokud se odhodláte k salonnímu ošetření nebo si zakoupíte nějaký zkrášlující přístroj domů, vybírejte pečlivě. Asijské náhražky by vám mohly ublížit.

Vyhýbejte se cíleně produktům, které by mohly vaši pleť vysušovat a narušovat. Tyto vedlejší účinky může mít třeba kosmetika na problematickou pleť s obsahem kyseliny salicylové nebo alkoholu a  také hrubé peelingy.

Zralá pleť 50+

Pokud je vám 50 a víc, pleť vám může připadat hodně suchá. Na její struktuře se podepisuje i menopauza a úbytek hormonů. Zpomaluje se schopnost regenerace, ztrácí objem a vrásky se prohlubují. Pigmentové skvrny se objevují víc a víc…

Vaší rutinou by mělo být používání séra a očních krémů. V kosmetice se zaměřte na obsah AHA ovocných kyselin, které zbaví kůži odumřelých buněk, a na peptidy, fungující jako okamžitý rozjasňovač a lifting.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden