Moje sladké tajemství

Zraněnou duši léčila alkoholem a prášky proti depresi

Moje sladké tajemství

Jana Šulcová (74) mohla mít každého muže, na kterého se podívala. Ona ale milovala toho, který ji po dvaceti letech společného života zradil. Přesto mu nakonec dokázala odpustit.

Přední české herečce Janě Šulcové (74) kdysi muži doslova padali k nohám. V sedmdesátých a osmdesátých letech šla z role, ženy jí záviděly půvab a krásu a muži by dali téměř cokoli, jen kdyby se na ně usmála. Pak ale nemilosrdný osud zamíchal kartami a Jana přišla téměř o všechno.

Už jako malá hrála loutkové divadlo

Přitom to kdysi tak hezky začalo. Jana Šulcová se narodila 12. února 1947 v Praze do rodiny, která měla ke kumštu pořádně daleko. Přesto už jako malá hrávala s bratrem loutkové divadlo, byla členkou Dismanova rozhlasového dětského souboru a na gymnáziu hrála se svým spolužákem Vítězslavem Jandákem (73) divadlo.

Ještě během svého studia na DAMU se Šulcová stala členkou Městských divadel pražských a od počátku sedmdesátých let se začala objevovat i v televizi.

Stala se vyhledávanou seriálovou herečkou

Dostala roli v pohádce Křesadlo a režisér Juraj Herz (†83) ji obsadil do svých filmů Kulhavý ďábel a Spalovač mrtvol. Netrvalo dlouho a

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden