Moje sladké tajemství

Zuby jako ze žurnálu

Díky moderním vynálezům dnešní stomatologie můžeme mít americký úsměv jako z Hollywoodu. Nebojte se zubaře a rozšiřte si obzory. Za krásně rovné perličky to stojí.

Zuby jsou vizitkou každého z nás. Jak o ně pečujeme, zdali správně čistíme, nebo naopak nečistíme a nevěnujeme jim takovou pozornost, jakou by si zasloužily. To vše je na našem úsměvu znatelné.

Jsou ale případy, kdy poctivě čistíme a zažloutlého pigmentu se ne a ne zbavit. Uštípnutý přední zub nám nedá spát nebo se nám křiví dvojka nahoře… S tím vším už si dnes zubaři hravě poradí.

Rovnátka dnes nosí mladí i zralí.

Průhledná rovnátka

Takzvaně gelová rovnátka jsou moderní na míru vyráběná fóliová rovnátka, která korigují vychýlení zubů. Průhledné dlahy jsou ideální alternativou k tradičním rovnátkům a pomohou vám dosáhnout nádherných rovných zubů.

Aby zuby dosáhly požadované polohy, měli byste rovnátka nosit celý den i noc, nejméně 21 hodin. Můžete je vyjmout před jídlem a čištěním zubů. Se sadou neviditelných rovnátek, kterou v daných intervalech vyměníte za další, se dostanete o krok blíž ke svým vysněným zubům.

Bělení laserem

Ordinační laserové bělení je kontrolovaná aplikace bělící látky na zuby. Látka proniká do povrchu zubu, kde reaguje a rozkládá usazené pigmenty. Při bělení se používá bělící gel v kombinaci s působením diodového laseru.

Laser aktivuje bělící prostředek přes speciálně upravený násadec. Procedura trvá cca 15–30 minut. Zuby zůstanou krásně bílé po dobu několika měsíců.

Keramické fasety pro nový úsměv

Na přední zuby, které jsou probarvené, opotřebované věkem, křivé, s ulomeným růžkem, s nepěknými mezerami, lze nalepit keramické fasety, tedy destičky z keramiky o síle 0,5 až 1mm. Je to nejlepší řešení všude tam, kde dokonalého výsledku nelze dosáhnout pouhým zhotovením „bílé“ výplně, bělením zubů nebo kde nelze nosit rovnátka.

Nejsou však vhodné u těch, kteří v noci skřípou zuby. V laboratoři se zhotoví přesně padnoucí keramické fasety s přirozeným vzhledem. Na zub se lepí speciální pryskyřicí a výsledkem jsou nové krásné zuby, na kterých fasety pevně drží a se kterými můžete bez obav kousat.

Navíc fasety s věkem nežloutnou a také zubní plak, který každý den odstraňujete při čištění zubů, na nich ulpívá méně. Cena za aplikaci jedné keramické fasety se pohybuje zhruba kolem 8000 Kč.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden