Můj kousek štěstí

Zůstal sám kvůli přísné matce?

Jeden z našich nejznámějších herců, Jiří Lábus, oslavil sedmdesáté narozeniny. Kdyby mohl vrátit čas, zřejmě by spoustu věcí udělal úplně jinak. Dneska už totiž trochu lituje, že zůstal v životě sám, nikdy se neoženil a neměl děti. Svůj podíl viny na tom ale zřejmě měla i hercova maminka. Ta pracovala jako zdravotní sestra a v synovi dlouhou dobu viděla malého Jiříčka.

Pořád klučina

„Můj bratr Ladislav odešel z domova velmi brzy a já byl neustále pod dohledem. Když mi bylo pětadvacet, šel jsem s mámou do Domu módy a ona tam prodavačkám řekla: Tady kabát na chlapce. Myslel jsem, že mě raní mrtvice, jaký to byl trapas,“ postěžoval si komik. Přesto se Jiří dlouho neměl k tomu, že by se osamostatnil a pořád bydlel u rodičů. Ti po něm chtěli, aby je poslouchal na slovo, i když byl už dávno dospělý. Jednou na Silvestra ho prý zamkli doma, aby nemohl jít na večírek. „Na protest jsem otevřel okno a začal vyhazovat peníze ven. Ani to je ovšem nepřesvědčilo. Nikam mě stejně nepustili,“ popsal. Nejvíce mu ale vadily situace, kdy mu rodiče a další členové rodiny zasahovali do partnerských vztahů. „Jednou se mi rýsoval vážný vztah, ale když babička té dívce sdělila, že co je maminka v lázních, tak prý piju krásně mléko, bylo po všem,“ vysvětlil herec, legendární Rumburak z Arabely.

Šetří na pečovatelkách

Dobře ví, že bez ženy nebo dětí nemá nikoho, kdo by mu pomohl ve stáří. Proto si šetří, aby si mohl jednou dopřát kvalitní péči. „Chci mít finanční prostředky, abych si mohl dovolit nějaký ústav s nadstandardní péčí, kde se o mě, až nebudu moct, dobře postarají. Z blízkých kamarádů nechci nikoho otravovat,“ dodal.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden