Můj čas na kafíčko

Zvěřinová paštika

Patří mezi pracnější jídla, ale každá minuta se vám bohatě vrátí.

Potřebujete:

● 800 g kančí kýty ● 5 lžic sekaných mandlí ● 250 g prorostlejšího kančího ramínka ● 2 lžíce pistácií ● 300 g slaniny ● 2 ks housky

● 200 g cibule ● 6 stroužků česneku ● 1 lžičku divokého koření● ½ lžičky mletého pepře ● sůl ● ½ mletého jalovce ● 300 g anglické slaniny

● 50 ml slunečnicového oleje ● 100 ml plnotučného mléka ● 150 ml červeného vína

Postup:

Cibuli a česnek nakrájejte a opečte na oleji. Housky namočte do horkého mléka. Kýtu a ramínko nakrájejte a umelte.

Smíchejte masovou směs se slaninou, opečenou cibulí s česnekem, houskou, kořením, vínem a solí a vše umelte.

Zapékací misku vyložte slaninou. Dejte dovnitř třetinu masové směsi, posypte ji mandlemi a oříšky, dejte do misky další třetinu hmoty, na ni zase oříšky a zbývající masovou směs. Směs natlačte, misku zabalte pevně do alobalu.

Zapékací misku vložte do pekáče s horkou vodou, ten dejte do trouby a paštiku pečte – vařte při 165 °C zhruba 1,5 hodiny. Paštika je hotová, když po zapíchnutí špejle vytéká z místa vpichu čistá šťáva.

Příprava: 150 min
Cena za porci: 15 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden