Zvěřinová polévka s knedlíčky

Suroviny na 6 porcí:

400 g zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra)

80–100 g kořenové zeleniny

1 malá cibule

celý pepř

1 vejce

1 lžíce hrubé mouky

½ žemle

petrželka

muškátový oříšek

Postup:

Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibulí.
Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku. Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo nočky. Přeceděný vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky či nočky. Zvolna povaříme.

reklama
reklama