Čočka s kachnou

Dušená čočka se zeleninou a rajčaty podle gastronomického mága Marcela Ihnačáka je luxusním pokrmem, kterým si rozhodně zpříjemníte první den v roce.

Ingredience: 1 střední kachna, 1 mrkev, 1 petržel kořenová, 1 cibule kuchyňská, 4 stroužky česnek, 2 bobkové listy, 200 g čočky, 1 hrst bylinek, 2 snítky rozmarýnu, 4 snítky tymiánu, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce vinného bílého octa, 125 g rukoly, 1 citron, pepř černý mletý, olivový olej

Postup: Dobře očištěnou a vysušenou kachnu důkladně nasolíme a v lednici ji necháme odležet do druhého dne. Druhý den kachnu vložíme do pekáče, opepříme a podlijeme vodou a dáme ji péct při teplotě 160 °C asi tak na 3 hodiny. Musí být dokřupava. Při pečení ji podléváme podle potřeby. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky.

V rozpáleném hrnci ji orestujeme na troše olivového oleje. Přidáme bobkové listy, čerstvé bylinky, osolíme a opepříme. Ochucenou zeleninu dusíme asi 5 minut. Poté přidáme propláchnutou čočku a rajčata z plechovky. Promícháme a podlijeme teplým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme bílý ocet i rukolu. Dochutíme, podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...