Čočková polévka s klobáskou

Ať už ji máte raději se smetanou, nebo jemně kyselou, ze silného domácího vývaru bude jedinečná.

Ingredience: 250 g čočky, 1 mrkev, kousek celeru, 2 stroužky česneku, 300 g brambory, 1 cibule, 1 bobkový list, olej nebo máslo, 40 g hladké mouky, 1 lžíce papriky, sůl a pepř, zeleninový vývar, 2 paprikové klobásy, petrželka na dozdobení

Postup: Čočku properte, dejte do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidejte bobkový list, zalijte vývarem a dejte vařit.

Asi po čtvrthodině přidejte pokrájené brambory a vše vařte doměkka. Mezitím na trošce oleje nechte zesklovatět cibuli, zaprašte ji moukou a paprikou a krátce orestujte, zalijte vývarem, přidejte k čočce a povařte s nastrouhaným česnekem. Ochuťte.

Nakrájenou klobásu opečte a polévku jí nakonec ozdobte

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...