Čočkový salát s rukolou

Čočka patří mezi nejchutnější luštěniny a salát z ní je výbornou volbou pro dobrou a zdravou večeři. Před samotným vařením ji ale nezapomeneme nechat přes noc namočenou ve vodě. Tím se zbaví všech nestravitelných látek.

Ingredience: 400 g uvařené červené čočky, 1 červená cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 10 cherry rajčat, 2 hrsti rukoly

Zálivka: sklenice olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citronové šťávy

Postup: Čočku si předem přes noc namočíme, před samotným vařením scedíme a poté nakonec uvaříme.

Necháme ji na klidném míste alespoň půl hodiny vychladnout. Smícháme ji s najemno nakrájenou červenou cibulí a nakrájenými paprikami, přidáme k ní ještě nakrájená rajčátka. Zálivku připravíme smícháním všech surovin, tedy olivového oleje, plnotučné hořčice a citronové šťávy.

Čočkovou směs promícháme s takto připravenou zálivkou a nakonec zlehka vmícháme rukolu. Případně můžeme přidat i jinou bylinku z naší zahrádky. A můžeme servírovat. Hodí se k tomu například celozrnná bageta nebo opečený do zlatova toustový chleba, ale čočkový salát bude jistě chutnat i samotný.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...