Moje šťastná hvězda

Čočkový salát s rukolou

Čočka patří mezi nejchutnější luštěniny a salát z ní je výbornou volbou pro dobrou a zdravou večeři. Před samotným vařením ji ale nezapomeneme nechat přes noc namočenou ve vodě. Tím se zbaví všech nestravitelných látek.

Ingredience: 400 g uvařené červené čočky, 1 červená cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 10 cherry rajčat, 2 hrsti rukoly

Zálivka: sklenice olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citronové šťávy

Postup: Čočku si předem přes noc namočíme, před samotným vařením scedíme a poté nakonec uvaříme.

Necháme ji na klidném míste alespoň půl hodiny vychladnout. Smícháme ji s najemno nakrájenou červenou cibulí a nakrájenými paprikami, přidáme k ní ještě nakrájená rajčátka. Zálivku připravíme smícháním všech surovin, tedy olivového oleje, plnotučné hořčice a citronové šťávy.

Čočkovou směs promícháme s takto připravenou zálivkou a nakonec zlehka vmícháme rukolu. Případně můžeme přidat i jinou bylinku z naší zahrádky. A můžeme servírovat. Hodí se k tomu například celozrnná bageta nebo opečený do zlatova toustový chleba, ale čočkový salát bude jistě chutnat i samotný.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden