Čoko-mandarinkový koláč

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g hořké čokolády
  • 50 ml mléka
  • 80 g polohrubé mouky
  • 20 g ovesných vloček
  • 200 g sýru Mascarpone
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 – 5 mandarinek
  • 1 balíček dortového želé

Postup:

Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s mlékem rozpustíme v horké vodní lázni.

Bílky našleháme se špetkou soli do pěny, pak postupně zašleháme cukr a žloutky. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a mouku promíchanou s ovesnými vločkami.

Těstem naplníme vhodnou vymazanou a vysypanou koláčovou formu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 15–20 minut a necháme vychladnout na mřížce. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky, které podélně překrojíme na poloviny.

Vychladlý koláč potřeme krémem a poklademe mandarinkami. Připravíme dortové želé podle návodu na obalu, nalijeme na koláč a nechte ztuhnout v chladničce.

  • 6 – 8 porcí
  • snadné
  • do 90 min

TIP:

Životodárnou sílu mandarinek oceníme zvláště v tomto období, tak si je nadělte v podobě tohoto koláče!

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama