Moje chvilka pohody

Čokoládová pěna

Lehká nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je nadpozemskou dobrotou.

Suroviny na 4 porce

- 200 g kvalitní hořké čokolády - 4 vejce - 2 lžíce tmavého třtinového cukru - 2 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu - 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 40 %)

Postup

1. Čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Bílky oddělte od žloutků. Rozpuštěnou čokoládu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte všechny žloutky.

2. Z bílků vyšlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. Přidejte do něj třtinový i moučkový cukr a znovu šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Sníh pozvolna vmíchejte do čokoládové směsi.

3. Hotovou pěnu naporcujte do skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.

4. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a ozdobte s ní vychlazenou pěnu. Můžete dozdobit čerstvou mátou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden