Čokoládová pěna

Lehká nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je nadpozemskou dobrotou.

Suroviny na 4 porce

Také vás může zajímat ...

– 200 g kvalitní hořké čokolády – 4 vejce – 2 lžíce tmavého třtinového cukru – 2 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu – 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 40 %)

Postup

1. Čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Bílky oddělte od žloutků. Rozpuštěnou čokoládu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte všechny žloutky.

2. Z bílků vyšlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. Přidejte do něj třtinový i moučkový cukr a znovu šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Sníh pozvolna vmíchejte do čokoládové směsi.

3. Hotovou pěnu naporcujte do skleniček a dejte alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.

4. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a ozdobte s ní vychlazenou pěnu. Můžete dozdobit čerstvou mátou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...