Čokoládová pěna

Pro milovníky sladkého by na slavnostní tabuli také nemělo něco chybět. Díky jogurtu a kvalitní čokoládě je lehká a skoro dietní.

Příprava: 15 min

Náročnost: x

Cena: 65 Kč

Potřebujete:

85 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 % kakaa)

1 lžíci kakaa

½ lžičky vanilkového extraktu

2 lžíce teplé vody

2 vaječné bílky

špetku soli

1 lžíci hnědého cukru

50 g řeckého jogurtu

1 Čokoládu nasekejte na kousky a nechte rozpustit na vodní lázni. Kakao smíchejte s vanilkovým extraktem a teplou vodou. Směs přidejte k čokoládě a dobře rozmíchejte.

2 Bílky se špetkou soli vyšlehejte do polotuha tak, aby se špičky ještě ohýbaly, a pak do nich zašlehejte cukr. Do vychladlé čokolády přidejte jogurt a dobře promíchejte. Pak opatrně vmíchejte po třetinách sníh, aby byla pěna nadýchaná.

3 Pěnu rozdělte do dvou malých mističek nebo skleniček a nechte v ledničce vychladit. Můžete ji podávat zdobenou ovocem, mátou, oříšky, mandlemi, lžící jogurtu nebo šlehačkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama