Můj čas na kafíčko

Čokoládové lanýže

 Suroviny:

70 g smetany ke šlehání

100 g másla

60 g krupicového cukru (i méně)

200 g kvalitní čokolády

2 lžíce likéru dle chuti, třeba amaretto

2 lžíce kakaa, případně i strouhaného kokosu či mletých mandlí na obalení

Příprava: 

Do kastrůlku odměřte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středně vysokém ohni, než se cukr i máslo rozpustí. Odstavte, přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, než se dokonale nerozpustí. Hmotu nechte vychladnout a uložte do druhého dne do lednice.

Na papírové ubrousky prosejte kakao. Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, rychle je prsty trochu ohlaďte a hned poválejte a obalte v kakau. Oklepejte a každý bonbon vložte do papírového košíčku. Jestli chcete, můžete část lanýžů obalit místo kakaa v kokosu anebo v mletých mandlích. Dejte do krabičky a uložte v chladu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden