Čokoládové makronky

Potěšte své pohárky francouzskou delikatesou. Upečte si voňavé a lahodné makronky s krémem.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 130 g krystalového cukru – 4 bílky – 200 g moučkového cukru – 110 g mandlové mouky – 40 g holandského kakaa

Na náplň – 250 g másla – 200 g krystalového cukru – 200 g hořké čokolády – 4 vejce

Postup

1. Do mísy prosejte moučkový cukr, kakao a mandlovou mouku. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem. Pak obě směsi spojte.

2. Těstem naplňte zdobící pytlík a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malá kolečka. S plechem několikrát bouchněte, aby se dostaly pryč bublinky, a pak makronky pečte při 160 °C asi 12 minut.

3. Na náplň vyšlehejte ve vodní lázni vejce s cukrem. Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Důkladně promíchejte.

4. Vychladlé makronky slepte připravenou náplní.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...