Moje sladké tajemství

Čokoládovo-kokosové čtverečky bez cukru

Proč se přemíře cukru vyhýbat? Průměrný Čech zkonzumuje každý rok téměř dvacet kilogramů cukru. To je dvakrát větší spotřeba, než kterou doporučuje Světová zdravotnická organizace WHO. S ohledem na blížící se vánoční svátky je toto číslo více než alarmující. Cukr je právem nazýván novodobou drogou, která má nepříznivý vliv na zdraví a způsobuje mnoho civilizačních onemocnění jako je obezita, kardiovaskulární choroby, hypertenzi, zhoubné nádory související s obezitou nebo diabetes. Proč si tedy letos neudělat takové cukroví, které je od toho klasického k nerozeznání a přitom zdravé?

Ingredience:
125 g kokosového másla
1 lžička čokoládové příchutě KetoMix
2 lžičky kakaa
100 g kokosového oleje
čekankový sirup podle chuti

Nejprve rozpusťte kokosový olej. Přidejte kakao, čokoládovou příchuť a čekankový sirup a míchejte dohladka. Připravte si formičky na čokoládové bonbony (můžete použít i tvořítko na led), nalijte polovinu čokoládové směsi a uložte na chvíli do mrazáku. Jakmile čokoláda ztuhne, přidejte kokosové máslo (pokud je příliš tuhé, povolte jej zahřátím) a zalijte zbytkem směsi. Poté formu opět uložte do mrazáku, dokud vše neztuhne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden