Čokoládový chlebíček s pomerančem

Kombinace čokolády a pomeranče nemá chybu. Vyzkoušejte ji v tomto výborném chlebíčku.

Příprava: 50 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 10 Kč

Suroviny na 10 porcí

– 110 g másla

– 60 g hořké čokolády

– 40 g holandského kakaa

– 120 g hladké mouky

– ½ lžičky jedlé sody

– 1 lžička prášku do pečiva

– 1 pomeranč (šťáva + kůra)

– 2 vejce

– 150 g cukru

– špetka soli

– 120 g zakysané smetany

Postup

1. Rozpusťte čokoládu s máslem. Vmíchejte kakao. Smíchejte mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. V jiné míse prošlehejte vejce s cukrem a špetkou soli. Do vaječné směsi zašlehejte pomerančovou šťávu, pak vmíchejte pomerančovou kůru, čokoládovou směs a na závěr střídavě mouku a zakysanou smetanu.

2. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama