Čokoládový dortík s malinami

Pečený čokoládový cheesecake s ořechovým korpusem a zdobený čerstvými jahodami je nadpozemským zážitkem.

Suroviny

Na korpus – 200 g kvalitní hořké čokolády – 1 lžička instantní kávy – 85 g másla – 4 velká vejce – 1 lžička vanilkového extraktu – 40 g nasekaných lískových ořechů – 40 g třtinového cukru – pečicí papír

Na náplň – 140 g kvalitní hořké čokolády – 450 g mascarpone – 2 vejce – 100 g pískového cukru – 4 lžíce tučného tvarohu – 2 lžíce holandského kakaa – maliny na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Na korpus rozpusťte rozlámanou čokoládu, máslo a kávu ve vodní lázni. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Bílky vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Pak je opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Nakonec vmíchejte nasekané ořechy.

Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby při 160 °C asi na 10 minut

2. Na náplň rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a kakaem. Pak přidejte tvaroh a vanilkový extrakt. Přidávejte jedno vejce po druhém a šlehejte na nízké otáčky. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

3. Náplň nalijte na předpečený korpus a dejte péct ještě na zhruba 30 minut. Upečený dort nechte vychladnout a pak dejte zatuhnout na alespoň 4 hodiny do lednice.

4. Před podáváním dort ozdobte čerstvými malinami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...