Čokoládový fondant

Suroviny na 1 várku:

90 g hořké čokolády (od 70 % kakaa)

Také vás může zajímat ...

90 g tuku na pečení

3 lžíce hladké mouky

90 g třtinového cukru

3 vejce

moučkový cukr na posypání

Postup:

Troubu předehřejme na 190 °C. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundáme z vodní lázně a až směs trochu zchladne, přidáme vejce a mouku. Zlehka zamícháme. Směs nalijeme do košíčků na muffiny nebo do vymazaných formiček (kokotek) a pečeme 8 minut. Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý.

Upečený fondant vyklepneme z formiček a necháme asi 3 minutky chladnout.

Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme jen tak nebo s ovocem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...