Moje sladké tajemství

Crème brûlée s bílou čokoládou

Suroviny:  570 ml 40% smetany  100 g co nejkvalitnější bílé čokolády  1 vanilkový lusk  6 žloutků  2 lžíce třtinového cukru

Postup:  Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dáme do rendlíku a na mírném plamenu zahříváme, aby se čokoláda rozpustila.

Sejmeme z ohně, vanilku nařízneme, dřeň vyškrabeme a necháme deset minut stát. Poté lusk vyjmeme.  Troubu předehřejeme na 160 °C. Žloutky utřeme se dvěma lžícemi cukru a pak je vmícháme ke smetaně. Směs rozdělíme do čtyř zapékacích mističek.

Ty postavíme do pekáčku s vyšším okrajem a nalijeme do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečeme 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychladíme a dáme přes noc do lednice.

Před podáváním posypeme každou mističku cukrem a dáme rozpustit pod gril. Servírujeme až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden