Creme brulée s malinami

Suroviny na 4 porce:

150 g cukru

Také vás může zajímat ...

1 vanilkový lusk

600 ml smetany

6 žlouteků

podle chuti třtinový cukr

Na omáčku:

400 g čerstvých nebo mražených malin

50 g třtinového cukru

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna. Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý.

V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu.

Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme. Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě. Pár malin dáme stranou na ozdobu a zbytek prolisujeme přes jemné sítko Šťávu ochutíme cukrem. Krém přelijeme šťávou a dozdobíme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...