Crème brûlée sladce vanilkové

Suroviny:

  • 1 l smetany ke šlehání
  • 8 žloutků
  • 1 vanilkový lusk
  • 120 g vanilkového cukru
  • 1 lžíce likéru (amaretto)
  • krystalový cukr na posypání

Postup:

Také vás může zajímat ...

Smetanu zahřejeme na teplotu asi 40 °C, smícháme s vanilkovým cukrem a dření (semínky) vanilkového lusku. Když je cukr rozpuštěný, vmícháme žloutky a likér. Směs nalijeme do ¾ do zapékacích misek, vložíme do vyššího pekáčku s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125 °C 50−60 minut (větší miska déle času).

Po upečení necháme zchladnout v lednici a před podáváním sypeme krystalovým cukrem, přelijeme destilátem a zapálené podáváme.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...