Moje sladké tajemství

Crème brûlée sladce vanilkové

Suroviny:


  • 1 l smetany ke šlehání

  • 8 žloutků

  • 1 vanilkový lusk

  • 120 g vanilkového cukru

  • 1 lžíce likéru (amaretto)

  • krystalový cukr na posypání


Postup:

Smetanu zahřejeme na teplotu asi 40 °C, smícháme s vanilkovým cukrem a dření (semínky) vanilkového lusku. Když je cukr rozpuštěný, vmícháme žloutky a likér. Směs nalijeme do ¾ do zapékacích misek, vložíme do vyššího pekáčku s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125 °C 50−60 minut (větší miska déle času). Po upečení necháme zchladnout v lednici a před podáváním sypeme krystalovým cukrem, přelijeme destilátem a zapálené podáváme.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden