Croissanty s nutellou

Lahodný nadýchaný máslový croissant plněný nugátovou pomazánkou.

Příprava: 35 minut + chlazení

Náročnost: **

Cena za kus: 7 Kč

Suroviny na 14 kusů

– 500 g hladké mouky

– 250 g vychlazeného másla

– 30 g sušeného droždí

– 60 g krupicového cukru

– 50 ml mléka

– 2 vejce

– 1 žloutek

– nutella

– pečicí papír

Postup

1. Do mouky zamíchejte sůl, cukr, droždí a poté celá vejce a žloutek. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto.

2. Těsto rozválejte do obdélníku, doprostřed položte rozválené máslo a vtlačte jej ho těsta. Těsto přeložte přes střed másla a nechte 30 minut v chladu. Pak rozválejte od středu válečkem na plát silný 4 cm. Dejte na hodinu do lednice.

3. Šikmými řezy rozkrájejte těsto na trojúhelníky. Na každý dejte nutellu, srolujte a dejte na plech. Potřete vajíčkem a pečte při 180 ºC 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama