Crostini s pošírovaným vejcem

Tento delikátní italský předkrm není náročný na čas ani na přípravu, a navíc můžete při finální přípravě popustit uzdu fantazii a chutím

Ingredience

Také vás může zajímat ...

2 balení grilovacího sýra Rougette nebo variantu s bylinkami, 8 ks rustikálního celozrnného chleba, bylinkové máslo, 4 vejce, jemné cibulové kroužky, čerstvé lístky petržele

Postup

Plátky chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran. n Sýr Rougette opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi, položíme na plátky chleba a zasypeme jej lehce kroužky cibule a petrželkou. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli.

Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném ohni je pošírujeme, dokud se bílek dostatečně nezpevní. Vejce opatrně vyndáme a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou.

Navrch ještě položíme ogrilovaný plátek chleba a je hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...