Crumble s třešněmi

Lahodný a výrazný křupavý dezert chutná nejlépe ještě teplý se lžící zakysané smetany.

Suroviny na 6 porcí – 130 g ovesné mouky – 6 lžic skořicového cukru – 80 g třtinového cukru – 90 g másla – 400 g vypeckovaných třešní – zakysaná smetana na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Třešně pokrájejte a dejte na dno zapékacích mističek. Každou posypte lžící skořicového cukru.

2. Z másla, třtinového cukru a ovesné mouky vypracujte drobenku. Dokud je drobenka ještě sypká, tak jí nasypte asi jednu třetinu na třešně.

Zbytek ještě zpracujte, až trochu povolí máslo a udělají se hrudky, a zasypte ovoce.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 35 minut.

4. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...