Crumble se zmrzlinou

Oblíbený britský dezert můžete připravovat z různých druhů ovoce. Skvěle chutná třeba s jablky.

Suroviny na 4 porce – 70 g celozrnných nebo máslových sušenek – 80 g ovesných vloček – 100 g celozrnné mouky – 70 g třtinového cukru – ½ lžičky mleté skořice – 70 g vlašských ořechů – 4 lžíce arašídového másla – 4 větší jablka – 70 g másla – zmrzlina na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s vločkami, moukou, cukrem, skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Přidejte arašídové máslo a prsty vypracujte drobenku.

2. Jablka očistěte a pokrájejte na malé dílky. Kouskem másla vymažte formu. Na dno rozprostřete jablka, posypte žmolenkou a navrch dejte dílky másla.

3. Pečte v troubě při 180 ºC asi 25 minut. Podávejte s kopečkem zmrzliny.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...